1996 yılında ölen kör Bulgar mistik Baba Vanga, küresel olayları gerçekleşmeden çok önce gördüğüne inanan komplo terisyenleri arasında kült bir figür haline geldi. Baba Vanga’nın 12 yaşındayken büyük bir fırtına esnasında gizemli bir şekilde görme yeteneğini kaybettiği, 1911 yılında Vangelia Pandeva Dimitrova adıyla doğduğu öğrenildi.

Balkanların Nostradamus'u olarak da adlandırılan Baba Vanga'nın, 11 Eylül terör saldırıları, Prenses Diana'nın ölümü, Çernobil felaketi ve Brexit gibi önemli dünya olaylarını önceden haber verdiği ifade edildi. Baba Vanga'nın 2024 yılı kehanetleri de şimdiden sosyal medyanın en çok konuştuğu konular arasında girdi.

baba vanga - görsel 2

“BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZ YAŞANACAK”

Baba Vanga’nın Astrofame’e göre ilk öngörüsü, gelecek yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir yurttaşı tarafından suikast girişimine uğrayacağına dairdi. Avrupa'da artan terör saldırıları konusunda uyardı ve “büyük bir ülkenin” gelecek yıl biyolojik silah testleri veya saldırıları yapacağını öne sürdü. Baba Vanga’nın bir diğer kehaneti de önümüzdeki yıl küresel ekonomiyi etkileyecek büyük bir ekonomik krizin yaşanacağıydı. Artan borç seviyeleri ve artan jeopolitik gerilimler gibi faktörler bunun nedeniydi olacaktı. Gelecek yıl korkunç hava olaylarının ve doğal afetlerin yaşanacağını da öngördü.

baba vanga - görsel 3

“TRUMP GİZEMLİ BİR HASTALIĞA YAKALANACAK”

Baba Vanga, ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın 2024'te kendisini sağır edecek ve beyin travmasına neden olacak gizemli bir hastalığa yakalanacağını tahmin etti. Mistik ve siber saldırılarda artış olacağını belirtti. Gelişmiş bilgisayar korsanları, elektrik şebekeleri ve su arıtma tesisleri gibi önemli altyapıları hedef alarak ulusal güvenlik tehdidi oluşturulacağı ifade edildi. 2024 yılında Alzheimer ve kanser gibi tedavisi mümkün olmayan hastalıklara yönelik yeni tedavilerin bulunacağını söyledi.