Amerika Birleşik Devletleri merkezli Global Firepower tarafından gerçekleştirilen araştırmada, 145 ülkenin hava kuvvetleri değerlendirildi. Türkiye ise bu sıralamada 2 basamak yükselerek daha güçlü bir konuma yerleşti.

Milli Muharip Uçağı Kaan 1

Türkiye, son yıllarda savunma sanayi alanında büyük bir ilerleme kaydetti. Ülkenin savunma sanayi sektörü, yerli üretim ve teknoloji geliştirme konusunda önemli adımlar atıldı. Türkiye'nin savunma sanayisi, hem askeri açıdan güçlenmeyi hedeflemekte hem de uluslararası arenada rekabet edebilir bir konuma gelmeyi hedeflemekte.

savunma sanayi

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Global Firepower tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Türkiye'nin hava kuvvetlerindeki sıralaması, avcı uçakları, eğitmenler, nakliye araçları, özel bombardıman uçakları, kara saldırı uçakları ve özel görev platformları gibi birçok faktörü içeren değerlendirmeler sonucunda belirlendi.

Milli Muharip Uçağı Kaan 4

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ HAVA KUVVETLERİNDE TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Global Firepower tarafından gerçekleştirilen araştırmada, 145 ülkenin hava kuvvetlerinin değerlendirildiği, dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralamasında Türkiye 8. sırada yer aldı.

Türkiye Sıralama

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralamasında Türkiye'nin yükselmesi, ülkenin savunma sektöründeki başarılarının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Teknofest 2024 5

İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralaması…

Hava Kuvvetleri Sıralaması 15Hava Kuvvetleri Sıralaması 14Hava Kuvvetleri Sıralaması 13Hava Kuvvetleri Sıralaması 12Hava Kuvvetleri Sıralaması 11Hava Kuvvetleri Sıralaması 10Hava Kuvvetleri Sıralaması 9Hava Kuvvetleri Sıralaması 8Hava Kuvvetleri Sıralaması 7Hava Kuvvetleri Sıralaması 6Hava Kuvvetleri Sıralaması 5Hava Kuvvetleri Sıralaması 4Hava Kuvvetleri Sıralaması 3Hava Kuvvetleri Sıralaması 2Hava Kuvvetleri Sıralaması 1

Editör: Zeynep Baş