LGS BAŞVURULARI BAŞLADI!

LGS başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. LGS başvuruları bu yıl E-Okul VBS aracılığıyla tamamlanacak. Geçtiğimiz yıllarda otomatik başvuru sistemini uygulayan Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 LGS ile birlikte yeni sisteme ilk kez geçmiş olacak. 2024 LGS sınavına nasıl başvuru yapılır? LGS ne zaman? İşte detaylar..

meb-lgs-sinav-tercih-sonuc

LGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Liselere Giriş Sınavı (LGS) başvuruları 18 Mart 2024 Pazartesi günü başladı. 29 Mart 2024 saat 23:59'a kadar devam edecek başvurulara katılım isteğe bağlı gerçekleştirilecek. 2024 LGS başvuru ekranı aracılığıyla Liselere Giriş Sınavı için müracaatlarını yapacak olan öğrenciler, okul yönetimlerinin de onayıyla işlemlerini tamamlayacak. 

L G S Liseye Geçiş Sınavı 1

Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek.

L G S Liseye Geçiş Sınavı 3

LGS SINAVI NE ZAMAN?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek. İki oturumda gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere birinci oturumda 50, ikinci oturumda 40 olmak üzere toplam 90 soru sorulacak. LGS'de İlk oturum için 75, ikinci oturum için 80 dakika süre verilecek.

L G S Liseye Geçiş Sınavı 2

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

E-OKUL LGS BAŞVURU EKRANI

Editör: Nurseli Fırat