İngiliz takımının kulüp televizyon kanalına konuşan milli kaleci Altay Bayındır, röportaj sırasında en çok sevdiği kalecinin Edwin van der Sar olduğunu açıklamış ve idolünün Manchester United'ın eski efsane kalecisi Edwin van der Sar olduğunun altını çizmişti.

Altay Bayındır'ın televizyon kanalında onore edici bu sözleri Manchester United'ın sosyal medya hesabından paylaşılınca Edwin van der Sar milli kaleci Altay Bayındır’a hiç de şık olmayan bir cevap vererek herkesi şok etti.

EDWIN VAN DER SAR: FAVORİM ONANA

Altay Bayındır’ın övgü dolu sözlerinin yer aldığı paylaşımın altına yorum yazan efsane kaleci Edwin van der Sar, "Selam Altay! Yakında Manchester'da görüşüp kalecilik hakkında sohbet edeceğiz ama bileceğin gibi benim favorim hala Andre Onana!" diyerek çok şaşırttı.

EDWIN VAN DER SAR TEPKİ TOPLADI

2005-2011 seneleri arasında Kırmızı Şeytanlar'ın kaleciliğini yapan Edwin van der Sar, yaptığı bu saygısız yorum nedeniyle sosyal medyada futbol severlerden büyük tepki çekti. Bazı İngiliz futbol severler, Hollandalı futbol adamı Edwin van der Sar için “Çok çirkin bir yanıt”, "Hiç hoş olmayan açıklama", "Altay'a çok ayıp etti", "Böyle bir şey yapmaya neden gerek duydun" gibi yorumlar yaptı.

KALECİLİĞİN USTA İSMİ EDWIN VAN DER SAR KİMDİR?

Hollandalı efsanevi kaleci Edwin van der Sar'ın futbol serüveni, Hollanda'nın Voorhout şehrinde 29 Ekim 1970 tarihinde başladı. Van der Sar, defansın son adamı olarak gösterdiği üstün performansla dünyanın sayılı kalecileri arasına girmeyi başardı.

FUTBOL KARİYERİNİN BAŞLANGICI VE AJAX YILLARI

Van der Sar, futbolculuk kariyerine 1988'de yerel takımı Foreholte'da adım atarak başladı. 1990 yılında, Hollanda'nın köklü ekiplerinden Ajax'ın kapılarını araladı. Ajax ile geçirdiği yedi yıl boyunca, takımın Eredivisie'de üç kez şampiyonluğa ulaşmasına, iki KNVB beker ve bir UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmasına katkıda bulundu.

PREMIER LEAGUE YOLCULUĞU: FULHAM VE MANCHESTER UNITED

2001 yılında Premier League'e adım atan Van der Sar, Fulham forması altında beş yıl boyunca kaleyi korudu. Fulham'da sergilediği performansla takımının ligde kalmasında önemli bir rol oynadı.

2005 yılında ise Manchester United'a transfer olan Van der Sar, burada geçirdiği altı yıl süresince takımının üç Premier League şampiyonluğu, bir UEFA Şampiyonlar Ligi, bir UEFA Avrupa Ligi, bir FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve bir FA Community Shield şampiyonluğu yaşamasına ön ayak oldu.

HOLLANDA MİLLİ TAKIMINDAKİ BAŞARILAR

Van der Sar, Hollanda millî takım formasını 117 kez terletti. Millî takımla 1998 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncülük, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yine üçüncülük ve 2010 FIFA Dünya Kupası'nda ikincilik gibi önemli başarılar elde etti.

KARİYERİ BOYUNCA KAZANDIĞI ÖDÜLLER

Kariyeri boyunca sayısız ödül kazanan Van der Sar'ın en dikkat çekici başarıları arasında 2008-09 UEFA Yılın Kalecisi, 2009 FIFA Dünya Kulüpler Dünya Kupası Altın Eldiven Ödülü ve 2010 FIFA Dünya Kupası Bronz Eldiven Ödülü bulunuyor.

FUTBOLA VEDA VE MİRASI

2011 yılında profesyonel futbol kariyerini sonlandıran Van der Sar, 1,98 metre boyu ve 90 kilogram ağırlığıyla rakip forvetler için zorlu bir engel oluşturuyordu. Sol ayaklı olmasının yanı sıra, kalecilik yetenekleriyle de dikkat çeken Van der Sar, kariyeri boyunca sergilediği performansla dünyanın en iyi kalecileri arasında yerini almıştır.

Editör: Mevlüt Peker