Eğitim ödeneği ne zaman yatacak? Kırtasiye parası kaç TL? Gibi sorular, her yıl düzenli olarak ödendiği için bu yıl da okullar açılmadan önce merak edilen konular arasında yer alıyor. Dönem başında öğretmenlere verilen kırtasiye parası olarak da bilinen eğitim ödeneği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmektedir. Her yıl düzenli olarak öğretmenlere sağlanan bu destek için ödemenin ne zaman gerçekleştirileceği merak ediliyor.

ÖĞRETMEN KIRTASİYE ÖDEMESİ KAÇ TL?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre, öğretmenlere verilen öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl yüzde 2,5 oranında zam uygulanıyor. Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için 1.325 TL’ye; 2023 yılı için 1.400 TL’ye çıkarılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan eğitim ödeneği, geçtiğimiz dönemde 1325 TL olarak ödenirken, toplu sözleşmede aksi bir karar çıkmazsa bu sene de 1400 TL hesaplara geçmesi bekleniyor.

eğitim-ödeneği-ne-zaman-yatacak-kırtasiye

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Eğitim ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetlerinde öğretmen unvanına sahip kadrolarda çalışan ve fiilen öğretmenlik görevini yürüten personele yapılan bir ödemedir. Okul müdürleri ve yardımcıları, ilköğretim, cezaevi okullarındaki öğretmenler, yöneticiler, eğitim uzmanları ve eğitim uzman yardımcıları da bu kapsama dahil edilmiştir.

Kırtasiye yardımı olarak da bilinen eğitim ödeneğinin ne zaman yatırılacağı konusu merak edilmekte. Ancak 2023 yılı kadrolu ve ücretli öğretmenler için eğitim ödeneği ya da kırtasiye parasının hangi tarihte yatırılacağı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) henüz resmi bir duyuru gelmedi.