Öğrencilerin neredeyse büyük bir çoğunluğunun öğrenmekte güçlük çektiği matematik artık İstanbullu gençlerin sorunu olmaktan çıkacak. Başta Eyüpsultan ilçesindeki gençler olmak üzere İstanbul’daki tüm öğrencilere hizmet vermesi planlanan İstanbul’un ilk Matematik Evi hizmete açıldı. Kemerburgaz'da bulunan Matematik Evi'nin açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ailelerin ve çocukların yoğun ilgisiyle gerçekleşen açılışta çocuklar, Matematik Evi’ndeki farklı aktivitelerle eğlenceli dakikalar geçirdi. 

"Matematiği sevimli hale getirmeye çalışıyoruz"

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken açılışta yaptığı konuşmada, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin yazılacağı Matematik Evi'nde 1 dersin 45 dakika süreceğini dile getirdi. Köken, "Matematiği sevimsiz halden çıkarıp sevimli hale getirmeye çalışıyoruz. Bilim çağını yaşıyoruz, yazılım çağını ve bunun da alt malzemesi matematik. Matematiği çocuklara sevdirmezsek biz bu bilim çağını kaçırırız. Çok kapsamlı bir matematik evi oldu. İnşallah bir sonraki süreçte daha kapsamlısını Eyüpsultan bölgesinde de yapmamız gerekecek gibi gözüküyor. Ama burada deneyimlerimizi yapıp eksiklerimizi göreceğiz” dedi.

"Bütün ilk orta ve lise çağlarının tamamı matematik evinden yararlanabilecek"

Pandemi nedeniyle Matematik Evi’nin geç açıldığına işaret eden Başkan Deniz Köken konuşmasına şöyle devam etti: “Asıl hedefimiz Mimar Sinan eserlerini ortaya koyarken nasıl yararlandı. Burada bunların hepsini görmüş olduk. Burada, Da Vinci'nin köprüsünün maketi var. Çocuklar burada aynısını yapıp üstüne çıkacaklar görecekler. 1 ders 45 dakika sürüyor. Çocuklar dışarıdaki argümanlarla oyalanırken içeride 45 dakika sonra değiş-tokuş olacak. Aynı anda 25-30 kişiyi içeri alabiliriz. Böyle sıralı sistem devam edecek. Şu anda bütün ilk orta ve lise çağlarının tamamı matematik evinden yararlanabilecek. Kontenjanların çoğu doldu gibi gözüküyor." 

İstanbul’da Bir İlk

Öğrencilere matematiği sevdirmenin ve öğretmenin farklı, kolay ve eğlenceli yollarını sunacak olan Matematik Evi, İstanbul’da bir ilk. Eyüpsultan belediyesinin matematik Evi, sadece Eyüp’lülerin değil tüm İstanbulluların hizmetinde olacak. Matematik Evi’nde, atölye çalışmaları, uygulamalı matematik ve etkinlikler uygulanarak, günlük hayattaki matematiğin gerçek, eğlenceli ve ilginç taraflarına dikkat çekilecek. Matematik Evi ayrıca, İlkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklara eğlenceli bir çalışma ortamı sunacak. Eğitimlerin tamamı ise uzman matematik öğretmenleri ve rehberlerle sunulacak.

Editör: TE Bilisim