Beyoğlu'nda eğlendikleri mekanlarda dolandırıldığını idda ederek savcılığa şikayette bulunun 133 mağdur, suç makinelerinin oyununu ortaya çıktı.

TURİSTLERE AKIL ALMAZ TUZAK

Ekran Haber'in özel haberine göre, yabancı turistlerle adres sorma, fotoğraf çektirme gibi bahanelerle tanışan dolandırıcılar ardından turistleri ilçedeki eğlene mekanlarına davet ediyordu. Burada hesapları şişiren dolandırıcılar mağdurun yüksek hesaba itiraz etmesi, ödeme yapmaması durumunda da kendilerini işyerinin mesul müdürü olarak tanıtıp parayı almaya çalışıyordu.

KORKUTUP PARALARINI ALIYORLARDI

Mağdur direnince de birden fazla kişi etrafını sarıp korkutuyor, darp edilerek çantaları ve diğer kişisel eşyaları aranıyor, zorla paraları, cep telefonları ve cüzdanları yağmalanıyordu. Mağdur ancak soyulduktan sonra mekandan çıkabiliyordu.

SAVCILIKTAN EŞ ZAMANLI OPERASYON TALİMATI

93’ü yabancı uyruklu, 40’ı Türk vatandaşı toplam 133 kişiye aynı yöntemle saldıran dolandırıcıların 85 yağma suçuna karıştğı ve 140 şüpheliden 17 'sinin cezaevinde olduğu, 4'nün de yurt dışında olduğu tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerin yakalanarak gözaltına alınması için 13 ilde eş zamanlı operasyon talimatı verdi.

Başsavcılıktan konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle;

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Tarafından başlatılan soruşturma dosyaları kapsamında; İlimiz Beyoğlu İlçesi İstiklal Caddesi ve civar sokaklarda faaliyet gösteren bazı alkollü eğlence mekanlarının Arapça, Farsça, İngilizce başta olmak üzere farklı dilleri konuşabilen tercüman/hanutçu olarak tabir edilen kişiler vasıtasıyla yabancı turistlerden adres sorma, fotoğraf çektirme bahanesiyle tanışarak turistleri eğlence mekanlarına götürüp burada yüksek fiyatta hesap getirildiği, mağdurun hesaba itiraz etmesi ödeme yapmaması durumunda ise işyeri ile yasal bir bağı olmayan, görevleri masalardan yüksek hesap almak olan masa müdürlerinin gelerek kendilerini işyerinin mesul müdürü olarak tanıtarak para istediği, bu sırada birden fazla kişinin mağdurun etrafını sarıp korkuttukları, mağdurun direnç göstermesi ve karşı koyması halinde ise etrafını saran şahısların mağdurları darp ederek durdurdukları ve bu sırada mağdurların üzerlerinin, çantalarının ve diğer kişisel eşyalarının arandığı, zorla paralarının cep telefonlarının ve cüzdanlarının yağmalandıktan sonra mağdurun çıkmasına izin verildiği tespit edilmiştir.

Yukarıda belirtilen konularla alakalı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından verilen talimatlar neticesinde İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce  yapılan çalışmalarda, ilimiz Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren Darkness, Cocorico, Happy’s Clup, Keyn ve Zarife isimli eğlence mekanlarında şu aşamada tespit edilen 93’ü Yabancı Uyruklu, 40’ı Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı toplam 133 mağdur şahsa yönelik 85 adet Nitelikli Yağma, Yağma, 6136 SKM, Çalışmaya Karşı Koyma ve Suç Delillerini Gizleme eylemlerine karışan 140 şüpheli şahıstan 17 şahsın cezaevinde olduğu, 4 şahsın yurt dışında olduğu tespit edilmiş, 119 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik 22.12.2023 tarihinde İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı operasyon yapılması talimatı verilerek Sulh Ceza Hakimliğinden arama, el koyma kararları talep edilmiş ve gözaltı kararları verilmiştir."

Editör: Şeyda Karaca