Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Türkiye genelinde geçen yıl meydana gelen trafik kazalarını Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla kaydetti. EGM, bu kazaların görüntülerini paylaşarak, "Biraz daha dikkatli olsalardı bu kazalar olmayabilirdi" mesajını verdi. Görüntüler, sürücüler ve yayaların daha dikkatli olması gerektiğinin altını çiziyor.

Kgys Egm Trafik Kazalari 17012024 Aa (4)

KGYS KAMERALARI KAYDETTİ

KGYS kameraları, Türkiye'nin dört bir yanından trafik kazalarını kayıt altına aldı. Bartın'da, hızla refüje giren ve sonrasında trafik ışıklarına çarparak takla atan bir otomobil; İstanbul'da, yaya geçidinde bir yayaya çarpan otobüs ve ıslak zeminde kayarak devrilen bir kamyon; Burdur'da, yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarpan bir motosikletin yol açtığı kaza gibi birçok kritik an KGYS kameralarına yansıdı.

Kgys Egm Trafik Kazalari 17012024 Aa (3)

FARKLI İLLERDEN TRAFİK KAZALARI

KGYS kameralarının kaydettiği kazalar, yalnızca büyük şehirlerle sınırlı kalmadı. Samsun'da kırmızı ışıkta geçen ve başka bir motosiklete çarpan motosiklet, Kütahya'da karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya çarpan otomobil ve Burdur'da yola dönen traktöre çarpan motosiklet gibi kazalar da EGM'nin paylaştığı görüntüler arasında yer aldı. Tokat'ta ise ters yönden gelen araca çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybeden bir şoförün park halindeki taksilere çarpması, trafik güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Kgys Egm Trafik Kazalari 17012024 Aa (2)

Bu görüntüler, trafik güvenliğine dikkat çekmek ve kazaların önüne geçmek için alınması gereken tedbirlerin önemini vurgulamak adına önemli bir görev üstleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı bu KGYS kayıtları, trafikte daha dikkatli olmanın önemini hatırlatıyor.

Kgys Egm Trafik Kazalari 17012024 Aa (1)

Editör: Mevlüt Peker