Ortaya atılan 'yeni banknot' iddiaları kamuoyunda gündem yarattı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in en büyük banknot olan 200 TL ile artık 1 kilo kıyma alınamadığını söylemesi sonrası başlayan tartışmalarla ilgili AK Parti cephesinden açıklama geldi. CNN Türk yayınında konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz, öncelikli hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduklarını belirtti. Merkez Bankası'nın bağımsız bir kurum olduğunun altını çizen Yıılmaz, "500 TL'lik yeni banknot basılacak mı?" sorusuna da yanıt verdi. Bu konuda net ifadeler kullanan Yılmaz; şu anda seçimler dolayısıyla belirsiz bir ortam olduğunu belirterek 14 Mayıs sonrasını işaret etti.

AK Partili Yılmaz'ın öne çıkan satır başları şöyle;

"Türkiye kalkınmakta olan bir ülke, gelişmiş ülke olma iddiası ortaya koymuş bir ülke. Burada bir eşiğe gelmiş durumdayız. Türkiye 20 yıllık süreçte alt orta gelir grubundan üst orta gelir grubuna yükseldi.

Seçimler demek belirsizliğin azalacağı bir dönem demek seçimlerle birlikte sonuç ne olursa olsun 5 yıllık yeni perspektif açılıyor. Öngörülebilirlik artıyor.

'KİM KAZANIRSA KAZANSIN BELİRSİZLİK AZALACAKTIR'

Önümüzdeki sürece ilişkin olarak hangi parti kazanırsa kazansın belirsizlik azalacaktır. Bu perspektif içinde biz diyoruz ki tecrübeli kadroyuz, güçlü liderliğe sahibiz, güçlü ekiplerle bu sorunların üstesinden geliriz diyoruz.

500 TL OLACAK MI?

Önümüzdeki dönemde temel önceliğimiz enflasyonu düşürmek, 2-3 yılda tek haneye ulaşmak. Bugünkü enflasyonla spekülasyon yapılıyor ama seçimden sonra belirsizliğin azaldığı ortamda enflasyon düşecektir. 500 liralık banknotlara Türkiye'nin ihtiyacı yok. Serbest Döviz Kuru rejimine sahibiz, bundan vazgeçme planımız yok.

Editör: TE Bilisim