Kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için hazırlıklar başladı. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan SGK borçları da yapılandırma kapsamına alınacak..EYT dahilindeki prim borçları kapsam dışı olacak. Yapılandırma paketiyle vatandaşların borç yükü azalacak. İşveren, sigorta primlerine dair SGK borçlarını yapılandırabilecek.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, yapılandırma teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanun teklifinin tamamlandığını belirten AK Partili Elitaş, “Vatandaşlarımızın tüm borçlarını yapılandırma kapsamına aldık. Tüm vergiler askerlik, daha önce hiç yapılandırmada yer almayan cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi ne tür borç varsa yapılandırılıp ödenecek. Hazırladığımız teklifte 31 Aralık 2022'yi esas aldık. Kanun metninde yurt içi ÜFE ile ilgili özel bir düzenleme yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Defter, kayıt ve belgeleri yok edenler ile sahte belgeleri düzenleyenlerin yapılandırma kapsamı dışında olduğunu belirten Elitaş, kanun teklifine ilişkin “Faydalanmak isteyenler 30 Nisan 2023 tarihinde kadar ilgili idareye başvuracak ve yapılandırılan tutarları peşin veya taksitle ödeyecek. Bu kanunda yapılandırılan borçlar 48 ayda tahsil edilebilecek.” dedi.

Editör: TE Bilisim