Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik faturası ve doğal gaz faturası borçları silindi.

ERTELEME KARARI ALINMIŞTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), deprem bölgesindeki bazı elektrik tüketicilerinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemlerini erteleme kararı alınmıştı.

Buna göre, deprem bölgesinde faal veya kullanılabilir durumda olan iletimden bağlı elektrik tüketicileri, orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki elektrik tüketicileri, orta gerilimden bağlı “kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone” grubundaki elektrik tüketicileri ile kamu tüzel kişiliğine haiz aboneler ve genel aydınlatma aboneleri haricindeki elektrik tüketicilerinin, sayaç okuma işlemlerinin 31 Mayıs 2023’e kadar ve bu tarih de dahil olmak üzere ertelenmesine karar verilmişti.

GECİKME ZAMMI YOK

Fatura tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin de 31 Mayıs’a kadar ertelenmesi ve bu süredeki toplam elektrik tüketimine esas fatura bedelinin 2023 yılı haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilmesi kararlaştırıldmıştı.

Yönetmelik kapsamında 6 Şubat’a kadar tahakkuk etmiş ancak tahsil edilememiş elektrik tüketim borçlarına ilişkin “zamanında ödenmeyen borçlar” 31 Mayıs’a kadar ve bu tarih de dahil olmak üzere ertelenmesine ve talepte bulunulması halinde, bağlanmasına karar verilmişti.

Editör: TE Bilisim