Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 1 aydan kısa süre kalan bayram için hazırlıklar da hız kazandı. Kurban Bayramı ikramiyesi bekleyen emekliler için açıklama gecikmedi. 28 Mayıs seçimlerinden sonra yenilediği kabine ile ilk toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 milyonu aşkın emekliye müjdeyi verdi. Bayram harcamaları için maaş ve ikramiyelerinin bir an önce yatmasını isteyen emekliler bu yıl erken ödeme alacak. Peki, 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi ayın kaçında yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bakanlık tarafından çalışmaları yürütülen en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya düzenlenmesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmiş ve yasalaşmıştı. Buna göre Kurban Bayramı ikramiyeleri de yeni bir açıklama gelmediği sürece 2 bin TL olarak ödenecek.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

16 milyonu aşkın emeklinin merak ettiği bir diğer konu ise ikramiyelerin ne zaman yatacağıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, “Emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz” dedi. Bu açıklama doğrultusunda emeklilerin erken ödeme alacağı kesinleşmiş oldu.

Editör: TE Bilisim