Emeklilere yönelik yeni müjdeyi canlı yayında duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bir çalışma yaptıklarını belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıklamak bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz. Hayırlısı olsun” dedi.

BAKAN BİLGİN'DEN PAYLAŞIM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeğin ve emeklinin yanında. En düşük emekli maaşını 7500 TL’ye yükseltiyoruz." açıklamasında bulundu.

'TÜM EMEKLİLERİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN'

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Twitter hesapından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın müjdesini paylaştığı üzere en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya yükseltilmiştir. Tüm emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı. Çalışma hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

MÜJDELERDEN EYT'LİLER DE YARARLANACAK

Memur sendikalarıyla imzaladıkları toplu sözleşmelerin bu politika araçlarından bir tanesi olduğuna dikkati çeken Bilgin, söz konusu sözleşmelerin sadece memur emeklilerinin aylıklarında artış sağladığını anımsattı. İşçi ve esnaf emeklilerinin aylıklarındaki artışları ise sosyal devletin sorumluluğuyla yerine getirdiklerini kaydeden Bilgin, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar bu politikayı takip etmeye çalıştık. Sayın Genel Başkan (TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün) 5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının, bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını söyledi. Ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatif çalışmaları yaptık. Yani en düşük emekli aylığını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. Bunları birlikte değerlendiren alternatif bir çalışmamız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak, üzerlerindeki tahrip edici enflasyonun şartlarını ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı bir şekilde çalıştık. Depremle ilgili çalışmalar nedeniyle biraz ertelenmişti ama ben bu hafta içerisinde ya da en geç önümüzdeki hafta başı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz edeceğim."

GÖZLER BAYRAM İKRAMİYESİNDE

Şimdi tüm emeklilerin gözleri bayram ikramiyelerinde beklenen artışa çevrildi.

Bu süreçte enflasyonun çalışanlar ve emekliler üzerindeki tahrip edici etkisini azaltmaya yönelik pek çok sosyal politika uygulamasını devreye aldıklarını söyleyen Bakan Bilgin, emeklilerin bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını bildirdi.

Editör: TE Bilisim