Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan seçim öncesi bir müjde daha verdi.

ESNAFA ÖTV MUAFİYETİ

Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı cins taşıtlarını yenileyecek olan esnaflardan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmayacağını söyledi.  

'ARACINI YENİLEYECEK ESNAFTAN ÖTV ALINMAYACAK'

“Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında “Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.” İfadelerini kullandı.

ÖTV İÇİN SANDIĞI İŞARET ETTİ

ÖTV muafiyeti için sandığı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi bunun için hep birlikte 14 Mayıs'ta sandıklara hazır mıyız? Bütün dost, ahbap hepsini toparlayıp sandıklara beraber gitmeye hazır mıyız? Ben size inanıyorum.” dedi.

ÖTV MUAFİYETİ NE ZAMAN GELECEK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ÖTV muafiyetine ilişkin detayları açıklayacağını belirten Erdoğan, yeni Meclis’in faaliyete geçmesiyle yapılacak ilk düzenlemenin ÖTV muafiyeti olacağını söyleyerek “ÖTV muafiyeti uygulamasının da esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim