Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki temasların ardından yurda döndü.

Dönüş yolunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, milyonlarca asgari ücretlinin beklediği haberi verdi. 

"BİR KERE DE BU İŞ BİTECEK"

Asgari ücret artışının yıl içinde bir kez olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır." dedi.

Geçtiğimiz yıllarda enflasyonun hızlı artışı nedeniyle asgari ücret zammı yılda iki kez gerçeklemişti.

"ENFLASYON KALICI ŞEKİLDE DİZGİNLENECEK"

"Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor." diyen Erdoğan, işaretlerin olumlu olduğunu yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini söyledi. 

İSRAİL-HAMA ÇATIŞMASI

Erdoğan, konuşmasında ayrıca İsrail ile Hamas arasında kalıcı ateşkes için çabalarının süreceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ''İsrail'in hukuk tanımaz yaklaşımı neticesinde gelinen durum, endişelerimizde haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi.'' diye konuştu. 

GİZLİ FON SORUŞTURMASINA İLK AÇIKLAMA

Gizli fon iddiasıyla dolandırıcılık olayının da sorulduğu Erdoğan, konunun yargıda olduğunu ve yargının gerekli araştırmasını yaptığını söyledi.

Erdoğan, "Futbolcu arkadaşlarla ilgili süreç devam ediyor. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda netice alırız" dedi.

Editör: Şeyda Karaca