Kadın girişimci Cansın Arıcan, Ekran Haber’e girişimcilik sürecini anlattı. Betondan ürettiği dekorasyon ürünleriyle kadın girişimcilere ilham kaynağı olan Arıcan, önemli tavsiyelerde de bulundu.


Cansın Arıcan-Girişimci

Mezun olduktan hemen sonra iş hayatına atılan ve bu süreçte beton tasarımların dikkatini çektiğini ifade eden Cansın Arıcan, “Beton zemin, beton üç boyutlu duvar karosu, beton dekoratif obje ve beton takı tasarımı konularında gerek tasarım gerek kalıp oluşturma ve uygulama aşaması konularında bilgi sahibi oldum. Kendi işimi kurma konusunda da araştırmalara başladım.” dedi.

‘BETON EV’ FİKRİYLE BAŞLAYAN GİRİŞİMCİLİK SÜRECİ

Girişimcilik süreci ‘beton ev’ fikriyle başlayan Cansın Arıcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada süreci şu ifadelerle anlattı:

“İlk olarak dekoratif objelerin üretimiyle başlangıç yaptım. Zamanla beton ve yapı kimyasalları üreten firmalarla yollarım kesişti ve bu firmaların kurumsal hediyeliklerini, tasarım ödül plaketlerini üretmeye başladım. Bu süreçte resmi olarak bir adım attım kendi iş yerimi kurdum.”

EN BÜYÜK DESTEĞİ KOSGEB’DEN ALDI

İşini kurarken de en büyük desteği KOSGEB’den aldığını belirten Arıcan, “Kadın girişimci olarak KOSGEB’e müraccat ettim ve ileri girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak belgemi aldım. KOSGEB’in desteği sayesinde ihtiyacım olan araç gereçlerimi alarak yoluma devam ettim.” diye konuştu.

KADIN GİRİŞİMCİLERE TAVSİYE

Hayallerini gerçekleştiren Cansın Arıcan kadın girişimcilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Gerek ev gerekse iş hayatında kadınlar daima üreticidir ve kafalarına koydukları işi çiçek gibi güzel bir hale getirirler. Kendi işini kurmak isteyen herkese özellikle kadın girişimci adaylarına öncelikle kendi işlerine inanmalarını tavsiye ederim. Yapıcı olmayan, olumsuz eleştirilere kulaklarınızı kapayın ve çok çalışarak devletin ve bankaların girişimciler konusunda verdikleri teşvikleri de sıkı takip ederek yola çıkın. Değerinizin farkında olun. ”

Editör: TE Bilisim