Kamu toplu iş sözleşmesi Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiriyor. Zam pazarlığı devam ederken işveren ve işçi temsilcileri bugün bir kez daha bir araya geldi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası, TÜRK-İŞ ve Hak-iş katıldı.

“SENDİKALARIN KABUL ETMEDİĞİ RAKAMA İMZA ATMAYACAĞIZ”

Toplantının ardından açıklama yapan TÜRK-İŞ Başkanı Atalay afaki rakam istemediklerini, işçinin talebinin karşılanması gerektiğini söyledi. Atalay, bütün sendikaların kendilerini beklediğini, sendikaların kabul etmediği bir rakama imza atmayacaklarını açıkladı.

ATALAY: SALI GÜNÜ RAKAM GELECEK

Salı günü önlerine bir rakamın geleceğini söyleyen Atalay, seçimden önce bu işi bitirmek istediklerini yineledi. Son olarak 12 bin lira taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam teklif edilmiş, işçi temsilcileri bunu yeterli bulmadıklarını, iyileştirme istediklerini açıklamışlardı.

ARSLAN: BELİRLİ BİR AŞAMA GEÇİLDİ

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan görüşmelerde belirli bir aşamanın geçildiğini, önümüzdeki hafta Bakan Bilgin ile tekrar bir araya geleceklerini söyledi.

İŞÇİNİN ZAM BEKLENTİSİ 

İşçi kesimi, 15 bin lira taban ücretle yüzde 45 zam oranı bekliyor.

HÜKÜMETİN İLK ZAM TEKLİFİ

Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olmuştu. İşçi tarafı hükümetin teklifin kabul edilemez bulmuştu.

Editör: TE Bilisim