Yükselen enflasyonla birlikte etiketlerdeki fahiş fiyatlar vatandaşı zor duruma sokarken 'etiket farklılığı' sosyal medyada gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından bakanlıklara talimat vererek araştırılmasını istediği konu sıcaklığını korurken aynı ürünlerin, farklı marketlerde aynı fiyata satılmadığı tespit edildi.

10 LİRADAN 25 LİRAYA KADAR FARK

Marketten markete değişiklik gösterdiği belirlenen ürünler arasındaki farkın 10 liradan 25 liraya kadar çıktığı görüldü. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi zeytinin bir markette 77,90 liradan satılırken bir başka markette 96,25 liradan etiketlendiği görüldü. Aynı şekilde detarjanın da bir markette 98,90'a satılırken bir diğer markette tam 10 lira daha uygun fiyata satıldığı tespit edildi.

UNDA 25 LİRA FARK

Aradaki en büyük fark ise 5 kiloluk unda yaşandı. Bir markette 54,90 lirayla rafa konulduğu görülen unun, başka markette ise 79,90'a satıldığı ortaya çıktı.

VATANDAŞ YETKİLİLERE SESLENDİ

Vatandaşlar, aralarında 100 metre bulunmayan marketlerde aynı ürünlerde farklı fiyat tarifesi uygulanmasına isyan ederken yetkililere seslenerek bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi.

Editör: TE Bilisim