Türkiye'nin milli markalarından MÜSİAD'ın ABD'deki bayrağını 8 yıldır dalgalandıran Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) ABD'deki kuruluşu MÜSİAD ABD'nin Başkanı Murat Güzel, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'İLK HEDEF 100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET'

ABD'de 100'ü aşkın üyesi ve 20'den fazla şehirde de temsilcisi bulunan bir kurum haline geldiklerinin altını çizen Güzel, MÜSİAD ABD olarak iki ülke arasında 100 milyar dolarlık hedefin gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi. Güzel, Türkiye ile ABD arasındaki ticaretin özellikle demir-çelik, makina ile makina parçaları ve mobilya üzerine gerçekleştiğini belirtti.

'TÜRKİYE'YE BÜYÜK TEVECCÜH VAR'

Türkiye'nin üretim ve ekonomide çok ciddi bir şekilde çağ atladığını vurgulayan Güzel, bunun ABD tarafından da net şekilde görüldüğünü ifade etti. Güzel, ABD'nin Çin'den kurtulmaya çalıştığını ve yeni ülke arayışında olduğuna dikkat çekerek "Türkiye için de önemli imkanlar doğuyor; Türkiye'ye büyük bir teveccüh var" dedi.

BAŞKAN ASMALI'DAN ABD'YE ZİYARET

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar ve Yönetim Kurulu, ekim ayında Amerika’ya ziyarette bulundu. Asmalı, iki ülke arasında birçok alanında iş birliği yapmak amacıyla MÜSİAD ABD Başkanı ve yönetimi ile birlikte New York Ticaret Odası, Amerika İhracatçılar Birliği, Uluslararası Finans Enstitüsü, Amerika Ticaret Odası, Dünya Bankası, Amerika İmalatçılar Birliği kurumlarıyla oldukça verimli temaslarda bulundu.

MÜSİAD yönetimi ve bu kurumlar arasında, ticaret alanında yapılabilecek çalışmalar, bu kapsamda yürütülecek yatırımlar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Amerika ve Türkiye kurumları arası ilişkilerin diplomasi ile geliştirilerek karşılıklı ticaretin artırılması yönünde çalışmaların artacağı mesajını veren MÜSİAD Başkanı Asmalı, gelecek yıl bu görüşmelerin aratarak devam edeceğini belirtti.



Editör: TE Bilisim