Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS)

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (EKPSS) tercih sürecinin 10-19 Ocak tarihleri arasında tamamlanmasının ardından, gözler EKPSS sonuçlarında.

osym-logo-22122023-5

Kamuda memur olmak isteyen adaylar sınav puanları ile belirtilen branş ve kontenjanlara yerleştirilecek. Konuyla ilgili tercih kılavuzu takip ediliyor. Peki, ÖSYM ile EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte, detaylar...

EKPSS TERCİH SONUÇLARI

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı tercih süreci geride kaldı. 10-19 Ocak tarihlerinde alınan tercihler sonrası adaylar sonuç açıklamasını bekliyor.

Ekpss 5 (2)

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların atanmasında EKPSS’de alınan puanlar esas alınacak. ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak.

osym-logo-22122023-6

2024 EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS tercih sonuçları henüz açıklanmadı. EKPSS tercih sonuçları, ÖSYM tarafından açıklanacak. Ancak tarihi henüz belli değil. EKPSS tercih sonuçlarının Şubat ayında açıklanması bekleniyor.

osym-logo-22122023-2

2024 ÖSYM EKPSS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

osym-logo-22122023-1

EKPSS TERCİH SONUÇLARI İLE YERLEŞTİRME

EKPSS yerleştirmelerinde, ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına EKPSS’de alınan puanlar kullanılacaktır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacaktır.

Lise-kpss-ortaöğretim-ne-zaman-14-aralık-2023-2

Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Editör: Nurseli Fırat