Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yeniden aday gösterilmemesinin parti tabanında yarattığı gerilim, CHP’nin aday tanıtım toplantısına yansıdı.

Ekrem Imamoglu Protesto Istanbul Aday Tanitim Toplantisi 13Subat 2024 5

Ekrem Imamoglu Protesto Istanbul Aday Tanitim Toplantisi 13Subat 2024 6

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde İstanbul'un 39 ilçesinde gösterilecek belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılmadığı tanıtım toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liderliğinde gerçekleştirildi. Ancak, Sarıyer'de mevcut belediye başkanı Şükrü Genç'in adaylığının yenilenmemesi, parti içerisinde ve destekçiler arasında tepkilere neden oldu.

Ekrem Imamoglu Protesto Istanbul Aday Tanitim Toplantisi 13Subat 2024 4

SARIYER İÇİN PROTESTO SESLERİ YÜKSELİYOR

Tanıtım programında, İmamoğlu'nun konuşması esnasında, Şükrü Genç destekçileri tarafından yapılan protestolar dikkat çekti. "Sarıyer Genç kalacak", "Gökan Zeybek şaşırma, sabrımızı taşırma", "Sarıyer giderse İstanbul gider" gibi sloganlar ve dövizlerle, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'e yönelik tepkiler gösterildi. Ekrem İmamoğlu, bu gergin anlarda kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Ekrem Imamoglu Protesto Istanbul Aday Tanitim Toplantisi 13Subat 2024 2

PARTİ İÇİ TEPKİLER VE DEMOKRASİ VURGUSU

Aday tanıtım toplantısı, partililer arasında tansiyonun yükseldiği anlara sahne oldu. "Ekrem başkan" sloganları eşliğinde, İmamoğlu'nun konuşması zaman zaman kesildi. İmamoğlu, CHP'nin demokratik bir platform olduğunu vurgulayarak, farklı görüşlerin ifade edilmesine olanak tanındığını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu ve Çelik, sürecin şeffaf ve saygılı bir şekilde yürütüldüğünü savundu.

Ekrem Imamoglu Protesto Istanbul Aday Tanitim Toplantisi 13Subat 2024 3

İSTANBUL'A YENİ YÖNETİM VİZYONU

İmamoğlu, CHP'nin İstanbul aday kadrosunun gençlik, tecrübe, bilgi ve cesaret gibi değerlere sahip olduğunu ifade etti. İmamoğlu, "Bu şehir, herkesin şehri" diyerek, ayrımcılık yapmadan adil ve özgür bir yönetim vaadinde bulundu.

Ekrem Imamoglu Protesto Istanbul Aday Tanitim Toplantisi 13Subat 2024 1

ÖZGÜR ÇELİK: 31 MART’TA 4 KADIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK

Özgür Çelik ise, İstanbul'da kadın adayların güçlü bir şekilde temsil edileceğini dile getirdi. İl Başkanı Özgür Çelik, “Kadınlara şunu müjdelemek isterim: Uzun zaman sonra ilk defa 31 Mart’ta ilk defa dört kadın belediye başkanı olacak. İstanbul’da çok sayıda genç, gençlik kollarında yetişmiş arkadaşlarımız, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız belediye başkanı olarak partimizi temsil edecek” diye konuştu.

Editör: Mevlüt Peker