EKŞİ SÖZLÜK 4 KEZ KAPATILDI

Ekşi Sözlük, bir içerik paylaşım platformu olarak faaliyet göstermektedir. Ancak yıllardır açık olan bu içerik paylaşım platformu Ekşi Sözlük, geçtiğimiz 21 Şubat'ta erişim engeli getirilmişti.

ekşi-sözlük-kapatıldı-mı-erişim-engeli

O günden bugüne "Milli güvenlik" ve "kamu düzeninin korunması" gerekçeleriyle tam 4 kez erişime kapatılan Ekşi Sözlük'ün farklı alan adları son olarak 14 Aralık'ta erişim engeline takılmıştı..

ekşi-sözlük-kapatıldı-mı-erişim-engeli-5

Yaklaşık 10 gündür eksisozluk1999.com alan adıyla okuyucu ve abonelerine ulaşan platform şehit haberlerinin ardından yer alan içerikler nedeniyle bugün yine "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla erişime engellendi. 

ekşi-sözlük-kapatıldı-mı-erişim-engeli-4

ekşi-sözlük-kapatıldı-mı-erişim-engeli-1

"Milli Güvenlik" Gerekçesi İle Kapatıldı

21 Şubat'tan bu yana dört kez erişime kapatılan Ekşi Sözlük’ün son alan adı eksisozluk1999.com da "milli güvenlik" gerekçesiyle kapatıldı. Platformun yeni adresini eksisozluk111.com olarak açıkladı.

eksi-sozluk-bir-kez-daha-kapatildi-xxah

Ekşi Sözlük'teki şehit paylaşımlarına yönelik soruşturma sürerken platforma bir kez daha erişim engeli getirildi. Milli güvenlik gerekçesiyle erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük, daha önce de çocuk istismarı ve pedofili skandalıyla gündeme gelmişti. 

ekşi-sözlük-kapatıldı-mı-erişim-engeli-3

Platformda son olarak Kuzey Irak'ta süren operasyonlarda oğlu şehit olan bir babanın sözleri üzerine başlık açıldı ve şehit babasını küçük düşürücü ifadelerle yorumlar yapıldı.

ekşi-sözlük-kapatıldı-mı-erişim-engeli-7

EKŞİ SÖZLÜK'TE HAKARET İÇERİKLİ PAYLAŞIMA GÖZALTI

Antalya'da sosyal medyada hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen O.K., dün gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan kişinin evinde,  2 adet havalı uzun namlu tüfek, 2 adet havalı tabanca ve 2 adet şarjör, 6 adet kasatura bıçak ve 1 adet muşta ele geçirildiği açıkladı.

ekşi-sözlük-kapatıldı-mı-erişim-engeli

Ekşi sözlük, TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik olumsuz nitelikte, TCK'nın 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" ve diğer suç unsurlarını içeren yorum ve paylaşımlara ilişkin Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. 

ekşi-sözlük-kapatıldı-mı-erişim-engeli-2

Antalya'da sosyal medya sitesinde şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen O.K., gözaltına alındı.
 

Editör: Nurseli Fırat