Ekvador Silahlı Kuvvetleri, Amazon Ormanları üzerinde meydana gelen ve 5 asker ile 3 sivilin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin açıklama yaptı. Kazanın detayları ve soruşturmanın başlatılmasıyla ilgili bilgiler paylaşıldı.

KAZANIN DETAYLARI VE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Amazon eyaletine bağlı Pastaza kentinde, selden etkilenen bölge halkına yardım götürmek amacıyla görevlendirilen Ekvador Hükümeti Risk Yönetim Sekreterliği'ne (SGR) bağlı bir ekibin bulunduğu helikopter düştü. Olay sonrası başlatılan soruşturmanın detayları henüz açıklanmadı.

DEVLET BAŞKANI NOBOA'DAN TAZİYE MESAJI

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yaşanan bu acı olay karşısında derin üzüntüsünü dile getirdi ve kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Noboa, "Ülkemize yardım etmek için kahramanca görev üstlenen asker ve kamu görevlilerinin trajik kaybı karşısında tüm Ekvador halkı olarak derin bir üzüntü içindeyiz." ifadelerini kullandı.

TOPLUMUN VE DEVLETİN DESTEĞİ VURGULANDI

Bu acı olay, Ekvador halkının ve devlet yetkililerinin, afet bölgelerine yönelik insani yardım çalışmalarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekti. Devlet başkanı, kazanın ardından ulusal birlik ve dayanışma mesajları vererek, bu tür trajik olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin artırılacağını belirtti.

Editör: Mevlüt Peker