Ülke genelinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Elazığ da bu başarılı çalışmaların adreslerinden biri olarak öne çıkıyor. Güvenlik güçleri, halkın sağlığı ve huzuru için zehir tacirlerine geçit vermemek adına önemli operasyonlar gerçekleştiriyor.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde kent genelinde ‘uyuşturucu madde sevkiyatı, kullanımı ve satışını önlemek’ amacıyla çalışma gerçekleştirildi. 

ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Gelen ihbarlar ve ekiplerin titiz çalışmaları sonucu yapılan operasyonda 9 şüpheli yakalanırken,  1 kilo 222 gram esrar, 394 gram toz esrar, 6 parça halinde toplam 9,6 gram metamfetamin, 3 parça halinde toplam 27 adet sentetik hap ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT VERİLMEDİ
Operasyonda yakalanan 6 şüpheli hakkında uyuşturucu madde kullanmak suçundan tahkikata başlanılırken, H.M.E., V.A. ve D.T. isimli şahıslar "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi.
 

Editör: Zeynep Baş