Elazığ'da kaybolduktan 8 gün sonra Anneler Günü'nde toprağa gömülü halde bulunan bir çocuk annesi Dilara Günana'nın cinayetiyle ilgili dehşet verici ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

KAYBOLMA VE BULUNMA SÜRECİ

25 yaşındaki Dilara Günana, 4 Mayıs'ta akrabalarının bulunduğu Sedeftepe köyüne gittikten sonra kayboldu. Ailesi, Günana'dan haber alamayınca durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı geniş çaplı arama çalışmalarında, Günana'nın cesedi merkeze bağlı Sedeftepe köyü Armutluk mevkisinde toprağa gömülü halde bulundu. Ceset, otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı ve otopsinin ardından Tunceli'nin Pertek ilçesinde defnedildi.

Elazig Anneler Gunu Anne Ceset Bulundu 12052024 Iha (7)

CİNAYETİN AYRINTILARI

Cinayetin baş şüphelisi olarak V.K., babası Y.K., annesi N.K. ve kardeşi S.K. adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgilere göre, V.K., evlenmeyi düşündüğü Günana’nın telefonuna bakmaya çalışırken, aldatıldığından şüphelenerek tartışma çıkardı. Tartışmanın ardından kriz geçiren V.K., Günana’nın ensesine bir el ateş ederek onu öldürdü.

Elazig Anneler Gunu Anne Ceset Bulundu 12052024 Iha (2)

CİNAYETİN İŞLENİŞİ

Cinayetin ardından V.K., Günana’yı battaniyeye sararak eşeğe yükledi ve Armutluk mevkiinde daha önce defineciler tarafından kazılan yaklaşık 3 metrelik çukura gömdü. Aile fertlerinin çapraz sorgusunda cinayeti itiraf eden V.K., pişman olduğunu dile getirerek, Günana’yı gömdüğü yeri gösterdi.

Elazig Anneler Gunu Anne Ceset Bulundu 12052024 Iha (4)

HAVADAN GÖRÜNTÜLER

V.K. ve ailesinin yaşadığı ev ile Günana'nın gömülü bulunduğu bölge, dron ile havadan görüntülendi. Görüntüler, olayın dehşetini gözler önüne serdi.

Elazig Anneler Gunu Anne Ceset Bulundu 12052024 Iha (1)