Genç model Elmas Yılmaz, 1927 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan World Miss Europe'ta birincilik elde eden ilk Türk oldu. 'Miss Europa' unvanını almaya hak kazanan Yılmaz, “Böylesi bir deneyimi anlatmaya kelimeler yetmez. İnanılmaz bir andı. Türkiye'yi, canımdan çok sevdiğim ülkemi gururlandırmak paha biçilemez” diye konuştu.

Elmas Yilmaz Dan Tarihi Basari 6Mart2024 2

"İLK DEFA BİR TÜRK KIZI KAZANDI YARIŞMAYI"

97 yıldır düzenlenen yarışmada ilk defa birincilik elde eden Elmas Yılmaz, “World Miss Europe, Avrupa ülkelerinin katıldığı ve yaklaşık 97 yıldır yapılan büyük bir organizasyon. Düşünün, 1927’den beri düzenlenen bir yarışma. Ve ben o yarışmada Avrupa Güzeli seçildim. 2024 World Miss Europe yarışmasında World Miss Europe Oldum. 97 yıldan beri ilk defa bir Türk kızı kazandı yarışmayı. Ben zaten kendime çok güveniyordum. 21 ülkenin güzeli ile mücadele ettim. Rekabet çok fazlaydı ama ben çok hırslı ve disiplinli bir insanım, o nedenle sadece yarışmaya konsantre oldum ve başardım” dedi.

Elmas Yilmaz Dan Tarihi Basari 6Mart2024 1

BAŞARISINI TÜRK KADINLARINA ARMAĞAN ETTİ

“Türk kadınları çok güçlü, çok güzel ve çok başarılı. Ben onların bir temsilcisi olarak oradaydım” diyerek başarısını tüm Türk kadınlarına armağan eden genç model, “Mankenlik hayatım halen devam ediyor ama oyunculuk yapmak istiyorum. Oyunculuk eğitimi almıştım. Daha ilerisi için daha çok çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Elmas Yilmaz Dan Tarihi Basari 6Mart2024 4

Editör: Ozan Barış Erim