Elon Musk; provokasyon, dezenformasyon, algı ve operasyon merkezi gibi yönetilen Twitter’ı aldıktan sonra tüm bunların önüne geçme çabasını sürdürüyor.

Sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, X'te yanlış bilgi olduğu tespit edilen paylaşımın gelir getirmesine engel olunacağını bildirdi.

Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu X’teki @elonmusk hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, sosyal medya platformunun yanlış bilgileri düzeltmek ya da paylaşımın bağlamına açıklık getirmek için kullanılan "topluluk notları" özelliğine getirilen bir yeniliği anlattı.

Bilgilendirme paylaşımında Elon Musk, "Topluluk notları tarafından düzeltilen bir paylaşım, gelir elde edemeyecek." dedi.

Yeni getirilen uygulamanın amacını “sansasyonelliğe karşı insanları doğru bilgiye teşvik etme” olarak açıklayan Elon Musk, "İnsanların gelirlerini engellemek için topluluk notlarının bir araç olarak kullanma girişimlerinin hemen anlaşılacağını belirtmek gerekiyor, çünkü tüm kod ve veriler açık kaynaklıdır." ifadelerini kullandı.

Bir dönem tamamen başta ABD olmak üzere Batı’nın çıkarlarına hizmet eden, ABD istihbaratı ve hükümeti tarafından provokasyon, dezenformasyon, algı ve operasyon merkezi gibi kullanılan Twitter, Elon Musk dönemiyle birlikte yeni kimliğine kavuşmaya çalışıyor.

Twitter üzerinden yürütülen operasyonları “İfşaatlar” başlığı altında tek tek ifşa eden Elon Musk, sosyal medya platformunu olabildiğince özgürleştirdiğine inandığı dönemde ise ismini X olarak değiştirmişti.

Buna rağmen X’in amacı dışında kullanılmaya çalışılmasının önüne geçmek isteyen Elon Musk, bu hedef doğrultusunda platforma sıkça yeni özellikler getiriyor.

İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım başta Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta olmak üzere tüm sosyal medya platformlarında sansürlenirken, X’in belirli ölçüde buna izin vermesi Avrupa’dan cezalandırma tehdidiyle karşılaşmasına neden olmuştu. İçeriklerin ne olduğunu belirtmeden “içeriklerin kaldırılması” aksi takdirde ceza uygulanacağının belirtilmesi sonrası Elon Musk, Avrupa’ya “Hangi içerikler? Açıklayın” diyerek Batı’nın neyi sansürlemeye çalıştığını ortaya koymaya çalışmıştı.

Elon Musk son olarak, İsrail tarafından Gazze’de tüm iletişim ağlarının kesilmesi sonrası, uluslararası kamuoyundan gelen “uydu desteği” çağrısına kulak vermiş ve İsrail’in hedefi olmuştu.

Kaynak: AA