Emekli intibak zammı yeniden gündemde. Türkiye'deki 16 milyonu aşkın emekli vatandaşı ilgilendiren intibak zammına ilişkin detaylar sürekli araştırılıyor. Kabine Toplantısı'nda enflasyon verilerinin yanı sıra emeklilerin de durumunun gündeme geleceği beklentisi oluştu. En düşük emekli maaşı geçtiğimiz dönemde 10 bin liraya yükseltilmişti. Fakat ekonomik koşullar nedeniyle zorluk çektiğini belirten emeklilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cevabı Temmuz ayı olmuştu. Böylece tüm dikkatler Temmuz ayı ve intibak zammına çevrildi. Bu kapsamda emekli intibak zammının yüzde kaç olacağı merak ediliyor. Peki, SSK emeklisi intibak zammı ne kadar? işte detaylar...

EMEKLİ İNTİBAK ZAMMI GELİYOR 

mynet.com'da yer alan habere göre emeklilerin zam beklentisi devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun milyonları heyecanlandıran bir yorumda bulundu. Erdursun, açıklanan Orta Vadeli Programda emekliler için hazırlanan düzenlemenin aslında bir intibak yasası olduğunu söyledi. Erdursun, intibak Yasası’nın tamamlanması ile birlikte emekli maaşlarında yapılacak zam dışında bir güncelleme olacağını belirtti.

Emekli Intibak Zammı Geliyor Ssk Emeklisi Intibak Zammı Ne Kadar (1)

SSK EMEKLİSİ İNTİBAK ZAMMI NE KADAR?

Emekli maaşlarında bu düzenlemenin şart olduğunu vurgulayan Erdursun, “İntibak, prim gün sayısına göre yatırılan primlere, gün sayısına ve yaşa göre aylıkların değerine kavuşması için herkese eşit şekilde değil, herkesin yatırdığı prim, gün sayısı ve yaşına göre farklı bir şekilde düzenlenerek yapılır. Bu şekilde bir düzenleme yapıldığında, tüm emeklilere intibak yansır” diye konuştu.

Kabine Toplantısı emekli maaş zammı: Emekli maaşına zam var mı? Kabine Toplantısı emekli maaş zammı: Emekli maaşına zam var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayını işaret ettikten sonra gözler 6 aylık enflasyon rakamlarına çevrildi. 3 aylık emekli zammı yüzde 15.06 olarak kesinleşmişti. Temmuz ayında ise söz konusu rakamın refah payı hariç yüzde 24-25 seviyelerinde olması öngörülüyor. En düşük emekli maaşının ise 12-15 bin lira aralığına yükseleceği tahmin ediliyor. 

Editör: Mücahit Dere