EMEKLİ KARTI NEDİR?

Emekli kartı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli emekliler için doğal gaz, gıda ve elektrik yardımının yapılması planlanan bir uygulamadır. Emekli kartı ile dar gelirli emeklilerin yüklerinin hafifletilmesi planlanlanmaktadır. 

Kredi Kartı 3

EMEKLİ KARTI AVANTAJLARI, NE İŞE YARAR, NERELERDE KULLANILIR?

Emeklilerin gıda, doğal gaz ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmaları yürütülen emekli kartı, indirimlerden ve çeşitli sosyal yardımlardan faydalanmak için kullanılacak. Emekli kart uygulamasının çalışmaları tamamlandığında, emekli karta doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında kullanılması şartıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek ve bu paralar belirlenen alanlarda kullanılabilecek.

kredi_karti_2

EMEKLİ KARTI ÇIKTI MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Emekli kartı uygulaması, dar gelirli emeklilere yönelik planlanmaktadır. Emekli kartına yüklenecek doğal gaz, elektrik ve gıda yardımı için çalışmalar devam ediyor. 2024 Emekliler Yılı'nda emeklilerle ilgili yapılan bu düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulabileceği belirtiliyor.

kredi_karti_3

EMEKLİ KARTI KİMLERE VERİLECEK?

Emekli kartı çalışmaları devam ediyor. Emekli kartı uygulaması yürürlüğe girdiğinde, 10 bin lira ve altı maaş alan ve başka bir geliri olmayan dar gelirli emeklilere, emekli kartı verilmesi planlanıyor. 

Editör: Nurseli Fırat