AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli zammı üzerinde çalışmaların devam ettiğini açıklayarak, ''Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız.'' dedi.

"ÖNEMLİ OLAN BÜTÇE İMKANLARINDA KARŞILAMAKTIR"

Abdullah Güler, iyileştirme için bütçe imkanlarının değerlendirileceğini dile getirdi.

"Önemli olan bütçe imkanlarında karşılamaktır. Sadece oranın belirlenmesi ve artışın ortaya çıkması değil bu bütçeyi de ortaya koymamız lazım."

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ARTIRILACAK

İşveren asgari ücret desteğinin 750 liraya çıkarılması için de kanun teklifi hazırlandı. SSK ve Bağ-kur emeklilerine iyileştirme yapılması durumunda düzenleme de bu teklif içine eklenecek.

Güler: Asgari ücret artırıldığı için ilan edilen bir işveren desteğimiz vardı 700 TL’ye çıkarılması ve kısa çalışma ödeneği ve diğer hususlar ile ilgili bir paket. 7-8 maddelik bir paket. İnşallah önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse değerlendirilir. Sonra bizim kanun teklifine de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz. Çalışıyoruz yani konuyu.

Editör: Halide Tonga