Emekli Maaşı Seyyanen Zam Gelecek Mi?

Emekli maaşlarına seyyanen zam gelecek mi? merak ediliyor. Seyyanen zam, tüm maaşlara eşit miktarda verilen zam anlamına geliyor. Daha önce, seçim öncesi emekli aylıklarına 2 ila 4 bin lira seyyanen zam yapılacağı iddiası gündeme gelmişti. Emeklilere seyyanen zam yapılacağı iddiası emekli vatandaşları heyecanlandırmış ve emekli maaşı seyyanen zam konusunda araştırmalar artmıştı. 

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil. Arzu ettiğimiz düzeye devlet millet olarak daha fazla çalışacak, daha fazla gelir elde edecek ortaya çıkan gelirden de emeklilere hak ettiği parayı vereceğiz." demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam için müjde bekleniyor.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 135

EMEKLİ MAAŞI SİSTEMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Emekli maaşı sisteminin değişeceği haberlerine yönelik Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen değerlendirmelerde bulundu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Elmen, “Meclis Kapalı olduğu için, tekrar bir Kabine toplantısı yok. Mitingde açıklama yapacak doğal olarak. Bu da önümüzdeki mitingde yani Cumartesi bir açıklama bekleniyor. Emekliye zam söz konusu. Emeklilerle ilgili durum çok belli. Bu artış muhtemelen emekliye seyyanen zam olarak yapılacaktır.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 2

En düşük emekli maaşını yükseltmek değil de her emekli aylığına 2,4,5 bin lira gibi bir artış şeklinde olabilir. Herkese aynı oranda bir zam gelecek. Temmuz ayı zam dönemi gelirken yeni bir düzenleme ile bu zamları, memur emeklilerinin zammı ile bu oranı eşitleyerek sistem oluşturacaklarını açıklamışlardı.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 85

Buna da yaklaştıracak şekilde en az 2 ila 4 bin lira arasında bir ek ödeme bekliyoruz. Çünkü Temmuz’da ek ödeme kalkacak. Belli bir oranda zamları yukarı çekip, maaşları enflasyonun yiyemeyeceği şekle getirecekleri açıklamışlardı” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Nurseli Fırat