"Emekli olunca ne kadar maaş alırım?" sorusu, emeklilik hayali kuran vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Emekli olmayı bekleyen binlerce vatandaş, geçimini emekli maaşıyla sağlayacak. Bu sebeple "Emekli maaşım kaç TL olacak?" gibi sorulara yanıt arıyor. Peki 2024 emeklilik maaşı nasıl hesaplanır? Emekli olunca kaç TL maaş alınır? İşte detaylar...

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_73

EMEKLİ OLUNCA NE KADAR MAAŞ ALINIR?

Emekli maaşına yapılan zamların ardından yeni emekli olacaklar, "emekli olunca ne kadar maaş alırım" diye merak ediyor. Emekli maaşları herkesin çalıştığı süre boyunca ödediği primleri karşılığında kazandığı gün sayısı, sigorta süresi, statü gibi faktörlere göre farklılık gösteriyor. Bu sebeple her emekli için ne kadar maaş alırım sorusunun yanıtı da farklı. Emekli olacaklar için SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama robotu maaşların ne kadar olacağına yanıt veriyor. İşte SSK, Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama..

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_71

2024 NET EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA SGK EKRANI

Emekli olunca ne kadar maaş alırım? diye merak edenler için e-devlet ve SGK hizmet veriyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama, e-Devlet üzerinden veya SGK emekli maaşı sorgulama motoru üzerinden yapılabiliyor.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_65

4A, SGK'ya prim ödeyen çalışanları kapsamaktadır. 4A, bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışma durumu olan bireylerin çalışma alanını ifade etmektedir.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_53

4A AYLIK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4B grubu çalışanları eski adı ile Bağ-Kur olarak tabir edilmektedir. 4B grubu çalışanları, kariyer meslek grubu olarak ifade edilmekte olup meslekler dışında kalmakta olan kadroları kapsamaktadır.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_49

4B AYLIK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

evde-bakım-parası-maaş

4C grubu çalışanları daha önceki yıllarda Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışanlar şeklinde ifade edilmekteydi. Buna göre 4C çalışanları bir yıldan az süreli olarak ya da mevsimlik hizmet gereksinimi söz konusu olduğu hallerde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın ortak görüşleri doğrultusunda Bakanlar Kurulu tarafından alınmış olan karar kapsamında verilen görevde, yine belirtilmiş durumda olan ücret ve adet sınırı kapsamı dahilinde sözleşme ile birlikte çalıştırılma durumu söz konusu olan kişileri kapsamakta olan bir sistemdir.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_51

4C MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ 
 

Editör: Nurseli Fırat