Emekli zammı ne kadar olacak? Ek zam yüzde kaç olacak? Araştırılan konular arasında yer alıyor. Memurlara yapılan zam görüşmelerinin ardından, yapılan peş peşe açıklamalarda ise emekli maaşı zamlarının yeniden değerlendirileceği bildirilmişti. Vatandaşlar merakla yeni verilecek zammı bekliyor..

emekli-maaşı-zam-yüzde-kaç

MEMUR ve MEMUR EMEKLİSİNİN ZAMLARI BUGÜN BELLİ OLUYOR

Sayıları 4 milyonu bulan memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisinin göz bugün yapılacak Hakem Kurulu toplantısında. Toplantıda alınacak karar ile önümüzdeki 2 yılı kapsayan zam oranı belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kamu görevlilerini ve memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.

EMEKLİ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Memurların önümüzdeki iki yıl alacağı zam görüşülürken, emeklilerin de unutulmayacağı belirtilmişti. Temmuz ayı öncesinde emekli vatandaşlara yüzde 25 zam yapılacağı açıklanmıştı. Böylece en düşük emekli maaşı 7.500 lira olarak belirlenmişti.Emekli vatandaşların seyyanen zam beklentisi için ise gözler Ekim ayında göreve başlayacak TBMM’ye çevrildi. Emekli maaşlarına yapılan ek zam TBMM’nin açılmasıyla netlik kazanacak. TBMM’nin tatili bittikten sonra emekli maaşı zammı belli olacak.