Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını "Emekliler Yılı" olarak ilan etmesiyle birlikte, emekliler için çeşitli destek ve iyileştirmelerin müjdesi verildi. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının 7500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltileceği ve emeklilere yönelik ek ödeme gibi çeşitli avantajlar sunuldu. Şimdi ise emeklilere özel yeni bir destek olan "emekli kart" ile ilgili detaylar açığa çıktı.

Erdogan Agri Mitingi 14032024 Aa (2)

EMEKLİLERE ÖZEL DESTEKLER VE "EMEKLİ KART"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklileri kapsayacak şekilde elektrik, doğalgaz ve gıda desteklerini içeren bir programı devreye sokuyor. Program, özellikle en düşük emekli aylığı alan ve sosyal açıdan kırılgan olarak nitelendirilen alt gelir gruplarına odaklanıyor. Bu destekler, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve ekonomik rahatlama sağlamayı hedefliyor.

Aile Destek Odemesi Mart Ayi Ne Zaman Yatacak Aile Destek Odemesi Yatti Mi 4Mart2024 4

SEÇİM SONRASI HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELER

AK Partili belediyeler de seçim vaatleri arasında emeklilere yönelik destekleri sıraladı. Bu desteklerin, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından hızla uygulamaya konulması planlanıyor. Emeklilere yönelik ilk uygulama ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılacak. Bakanlık, mevcut sosyal destek programlarını emeklilere de açarak, bu grubun da desteklerden yararlanmasını sağlayacak bir "emekli destek projesi"ni hayata geçirecek.

Bag Kur 7200 Prim Son Durum Erken Emeklilik Ne Zaman Cikacak Bagkur 7200 Prim Yasalasti Mi 4Mart2024 1

"EMEKLİLER YILI"NDA KİMLER DESTEKTEN YARARLANACAK?

2024 yılı "Emekliler Yılı" olarak ilan edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre destek programından yararlanacak emeklilerin kimler olacağı da netleşti. Program, aylık geliri 10 bin TL ve altında olan ve ek bir geliri olmayan emeklileri kapsayacak. Destekten yararlanma kriterleri arasında, emekli olup kendi evinde oturan ve kira geliri elde etmeyen bireyler gibi detaylı şartlar da değerlendiriliyor.

aile_sosyal_hizmetler_bakanlik_29849

EMEKLİLERE SUNULACAK SOSYAL DESTEKLER

Destek programı kapsamında, belirlenen kriterlere uyan emekliler ve onların bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri, elektrik ve doğalgaz desteğinin yanı sıra gıda yardımından da faydalanacak. Bu sosyal yardımlar, emeklilere özel olarak verilecek kartlara yüklenecek ve bu kartlar, faturaların ödenmesi veya anlaşmalı marketlerde alışveriş yapılması sırasında kullanılabilecek.

Bag Kur 7200 Prim Son Durum Erken Emeklilik Ne Zaman Cikacak Bagkur 7200 Prim Yasalasti Mi 4Mart2024 3

BAYRAM ÖNCESİ DESTEKLER VE EK PAKET ÇALIŞMALARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere yönelik sosyal destek ödemelerini gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Aynı zamanda, emeklilere yönelik ek bir destek paketinin de gündeme gelebileceği ve mevcut destek miktarlarının artırılabileceği ifade ediliyor. Dar gelirli ailelere yönelik benzer desteklerin de planlandığı, bu uygulamayla desteklerden yararlanacak kişi sayısının genişleyeceği vurgulanıyor.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi

Bu detaylı ve kapsamlı destek programı, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve ekonomik rahatlama sağlamayı amaçlarken, toplumsal refahın artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Editör: Mevlüt Peker