Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi yatacak mı? Cumhuriyetin ilanının 100. yılı olması sebebiyle emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği haberleri konuşuluyor. İşte detaylar...

Emeklilere Üçüncü İkramiye

Emeklilere üçüncü bir ikramiye haberi duyuldu. Cumhuriyetin ilanının 100. yılı olması sebebiyle emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği haberleri konuşuluyor. 5.000 TL ikramiye verileceği konuşulan ikramiye haberi gündemde yerini koruyor. Memur ve memur emeklilerinin zam oranları hakkında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin ardından, emeklilere de bir zam düzenlemesi yapılacağı söylenmişti. Gözler, ekim ayında emekliler için ara zam düzenlemesindeyken, Cumhuriyet Bayramı için 3. bir ikramiye verileceği de gündeme gelen konular arasında yer aldı. Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram ikramiyesi alıyor. Yaklaşık 17 milyon emekli için bir ara zam konuşulurken şimdi ek olarak bir ikramiye haberi duyuldu. TBMM'nin 1 Ekim'de açıldıktan sonra emekli maaşlarına ara zam yapılması ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel olarak üçüncü ikramiye ödenmesi gündemde yer alıyor. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlık yaptığı öğrenildi.

emekli-ikramiyesi-üçüncü-ikramiye

Emeklilere İkramiye Ne Zaman Belli Olacak?

Memur ve memur emeklileri için yapılan zam görüşmelerinin ardından, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği iyileştirme çalışması devam ediyor. Emekli ara zammı, ekim ayında TBMM'nin açılması ile gündeme gelmesi bekleniyor. Bu çalışmalardan ayrı olarak düşünülen üçüncü ikramiye ise, Tüm emeklilere bir defaya mahsus olmak üere Cumhuriyet Bayramı 100. Yılına özel verilmesi planlanıyor. Bir kereliğine ödeneceği belirtilen ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmaların devam ettiği, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı belirtildi. Ancak bakanlıklardan henüz bir resmi açıklama gelmedi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulmasının beklendiği iddia edildi. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlık yaptığı iddia ediliyor. Bu konuya dair resmi kurum ve kişilerden henüz bir açıklama yok.