Kamu bankalarının emekliler için belirlediği promosyon tutarı netleşti. Başvurular halen devam ediyor ve işlemleri tamamlanan emeklilere ödemeler bugün başlıyor.

BAŞVURU YÖNTEMLERİ

Promosyonlar için başvurular, banka şubelerinden veya e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bankalar, emeklilere promosyon ödemeleri için 3 yıl taahhüt istiyorlar. Eğer daha avantajlı bir teklif bulunursa, banka değişikliği yapmak da mümkün. Birden fazla emekli maaşı alan kişiler ise her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecekler.

2024 Emekli Promosyon Miktarları Guncellendi 22Subat2024

BANKA DEĞİŞİKLİĞİ MÜMKÜN

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, TRT Haber'in bu konuda merak edilen sorularnıı yanıtladı. İsa Karakaş, "Mevcut olarak promosyon alan kişiler, daha yüksek bir promosyon teklifi alırlarsa önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabilirler. Bu işlemde herhangi bir cezai sorumluluk bulunmamakta. Tek yapmaları gereken, almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmını mahsup ettikten sonra kullanmadıkları kısmı bankaya iade etmek." dedi.

 Kademeliemeklilik_3

16 MİLYON KİŞİYİ KAPSAYACAK

Dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine de en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Bu promosyon düzenlemesi kapsamında yaklaşık 16 milyon kişi bulunuyor.

Editör: Mevlüt Peker