Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdogan Izmir Konusma 10032024 Aa (6)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de insani dram yaşandığını ve Filistin topraklarında insanlık adına utanç verici günlere şahitlik edildiğini söyledi. Erdoğan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarihi de açıkladı.

Çalışan_emekliye_5000_TL_ikramiye_6

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde 1 Mayıs tarihi uzun yıllardaki gerilimin, çatışmanın ve 1977 yılındaki menfur olay sembolü olarak anıldı. Bu tarihin 2008 yılındaki resmi 'Emek ve Dayanışma Günü', 2009 yılından bu yana resmi tatil ilan ederek işçilerimizle dayanışmamızı gösterdik. Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirmeme bir diğer üyeliğimizdir. Özellikle son yıllardaki üst düzey genişlemelerden, bölgesel savaşlara, küresel ekonomik krizlerden, asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerine rağmen bu durmamızdan taviz vermeyiz. 2024 yılında da bu hassasiyetimizi muhafaza ediyoruz. Bölgesel krizlerin ve istikrarsızlığın yol açtığı yük yükünü en az şekilde insanımıza yansıtmanın derdindeyiz. Bu anlayışla bir sosyal koruma ücreti olan ve çalışma performansıki ücret politikalarının en alt sınırını temsil eden asgari ücret 17 bin liraya çıktı. Böylece asgari ücrette bir önceki yılın aynı süresine göre yaklaşık yüzde 100 oranında artış oldu. Asgari ücreti 700 liraya çıkararak ödemeyi sürdürüyoruz. Memurlarımızın aylarında ise 2024 yılı Ocak ayındaki enflasyon farkıyla birlikte yüzde 50'ye yakın bir artış sağlandık. Bu rakamlarla en düşük memur maaşı 2002 yılına göre reel olarak yüzde 300 oranında nominal olarak ise 84 kat artış görüldü. Aynı şekilde katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli çalışmalar yaptık. Daha önce olmayan bayram ikramiyesi bu uygulamayı yaparak emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda onun bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödemesi gerçekleşti. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini umarım 2 ile 5 Nisan arasında kayıtlı olan emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili mevzuatı azaldıkça, artan kaynak emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine devam etmeye devam ediyoruz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli sayılara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı bir refah artışı sağladız" dedi.

Editör: Zeynep Baş