Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manisa'da harekete geçti. Manisa Polisi, 9 aylık titiz çalışmalarının sonucunda “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik” suçlarına karıştığı tespit edilen, rüşvet karşılığı sahte belgelerle malulen emeklilik, askerlikten muafiyet belgesi ve engelli raporu için rüşvet karşılığı rapor hazırlayan çeteyi çökertti. Aralarında kamu görevlilerinin de olduğu çetenin sahte rapor aldırarak vatandaşa ÖTV muafiyeti sağladığı da ortaya çıktı. 26 şüpheli Manisa merkezli, İzmir ve Antalya’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

manisa malulen emeklilik

KAMUYU 100 MİLYON TL ZARARA UĞRATTILAR

Şebekenin çalışma yöntemi operasyon esnasında deşifre edildi. Çetenin kendilerine ulaşanlardan, hazırladıkları "usulsüz rapor" karşılığında kişi başı 30 ila 100 bin lira arasında para aldıkları öğrenildi. Bu kişileri üyelerinin çalıştığı sağlık kuruluşlarına sevk eden çetenin, sağlıklı kişiler yerine; içerisindeki engelli ya da kronik hastaları muayene ve tetkiklere soktukları, ayrıca müşterileri adına "Sağlık Kurulu Raporu" düzenlettikleri öğrenildi. Yaklaşık 400 kişiyi bu yöntemlerle malulen emekli ederek, engellilerin yaralandığı vergi indirimi başta olmak üzere birçok sosyal haktan faydalanmasını sağlayan çetenin, 100 milyon TL’nin üzerinde bir kamu zararına yol açtığı belirlendi.

10 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

03.11.2023 tarihinde, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda yakalanan 26 kişinin adresinde yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 748 adet tarihi sikke, 168 adet fişek, 27 şişe kaçak alkol, 108 bin TL, çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi. 26 şüpheliden 4’ü serbest bırakıldı, 12 şüpheli ‘adli kontrol kararı’ ile serbest bırakıldı, 10 şüpheli de tutuklandı.