Emir Yeşil'in vefat haberinin ardından hayatı araştırılıyor. Ünlü tiyatro, sinema ve opera sanatçısı Aslı Omağ, sevgilisi Emir Yeşil’in kaybını sosyal medya hesabından "Canımız Emir'imizi bu sabah kaybettik" sözleriyle duyurdu. Bir süredir sağlık problemleri bulunan genç müzisyen bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Emir YeşiL'in hayatı merak ediliyor.

EMİR YEŞİL KİMDİR?

Emir Yeşil, 1981 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Müzikle çocukluk yaşlarında tanışmış ve birçok müzik çeşidiyle ilgilenmiştir. Emir Yeşil, 16 yaşında sahne hayatına başlamıştır. Birçok grupla performanslarını sürdüren Emir Yeşil, bu süreçte aynı zamanda gitar, klavye ve davul çalmayı da öğrenmiştir. Üniversitede müzik okuduğu yıllarda, İskender Paydaş’la çalışarak hem ses mühendisliği alanında, hem de stüdyo vokalisti olarak iyi bir noktaya gelmiştir.

Emir Yeşil

Emir Yeşil, 2006 yılında Dolapdere Big Gang grubunun solisti olmuştur. Çıkan ilk albümleri 8 hafta boyunca listelerde 1 numara olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Grup, toplamda 3 albüm çıkarmış, Türkiye ve dünyada 350’den fazla konser vermiştir.  Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Emir Yeşil, 43 yaşında hayatını kaybetti.

Editör: Nurseli Fırat