SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aylıkları, yılda 2 defa artarak güncelleniyor. 6 ayda bir enflasyon farkına göre artan emekli aylıkları için 4 aylık fark netleşti. 5. ay enflasyon oranının da 3 Haziran Pazartesi (yarın) açıklanması bekleniyor. Emekli maaşı zam tablosu giderek şekilleniyor. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon farkının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulmasıyla, 4A,4B,4C emekli maaşı zamları da belli olacak. Peki emekli aylıklarına temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? 2024 Temmuz ayında SSK, Bağkur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İşte detaylar..

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Vatandaşlar, maaşlara yapılacak zamlara odaklandı. 3 Temmuz'da memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek net zam belli olacak. Memur ve emekliler için zamların belirlenmesinde ana faktör olan enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zam oranları kesinleşecek.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 4

2024 Temmuz Ayı Emekli Maaşı Hesaplama

Son açıklanan Nisan ayı enflasyon verisi aylık 3.18 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6.70, Şubat ayı için yüzde 4.53, Mart ayı için yüzde 3.16, Nisan ayı için de yüzde 3.18 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece üçüncü aydan zam yüzde 18.70 olarak belirlendi.

Ancak bu zam Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

2024 Temmuz ayı emekli maaş zammına ilişkin yapılan bu hesaplamalar, önceki aylardan yola çıkılarak tahmini olarak yapılmış hesaplamalardır. Enflasyon oranı eksi açıklanırsa hesaplanan birikimli oranda düşüş yaşanabilir, diğer aylar açıklanacak enflasyon verilerine göre maaşlara yansıyacak fark belli olacak.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 138

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2024 Temmuz ayı en düşük emekli maaşı ne kadar olacak merak ediliyor. Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 Bin TL olacak şekilde güncellenmişti. Temmuz 2024'te en düşük emekli maaşı olan 10 bin liraya zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Haziran ayı gelişmeleri ile birlikte durum biraz daha netleşecektir. 

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 120

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

Editör: Nurseli Fırat