Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat'ın mali müşavirlerinden Zümrüt Yerebakan, savcılıktaki ifadesinde çarpıcı ayrıntılar paylaştı. Yerebakan, Polat çiftinin vergi cezasından kaçmak amacıyla mallarını elden çıkarmaya çalıştığını iddia etti.

dilan_polat_engin_polat

MASAK RAPORU SONRASI TOPLANTI YAPILMIŞ

Yerebakan, MASAK raporunun ortaya çıkmasıyla birlikte şirkette bir toplantı yapıldığını belirtti. Toplantıda, MASAK raporunun projektörle perdeye yansıtılarak sayfa sayfa hızlıca incelendiğini söyleyen Yerebakan, sonunda sadece vergi cezası kesileceği kararı alındığını ifade etti. 

sila-dogu-dilan-polat

Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesine ilişkin konuşmaların yapıldığı toplantıda Engin Polat'ın ise rahat olduğunu belirtti.

ÇEK İLE GAYRİMENKUL ÜZERİNDEN PARA AKLIYORLAMIŞ

Yerebakan ayrıca, çek kesilerek alınan gayrimenkuller üzerinden para aklanmasının da gerçekleştiğini aktardı. Polatların Ataşehir'deki şirketinden çeklerin keşide edildiğini ve bu çek bedellerinden avukat Ahmet Gün'ün kendi komisyonunu aldıktan sonra paraların tekrar Polat'lara döndüğünü ve gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıldığını ifade etti. 

enginpolat

Yerebakan, soruşturmalar başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer kişilerin verecekleri ifadelerin yazılı olarak hazırlandığını ve söylenmesi gerekenlerin metinlere geçirildiğini iddia etti.

dilan-polat-villa

Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili soruşturma devam ederken, tutuklu avukat Ahmet Gün'ün itirafçı olarak verdiği ifadenin yeterli bulunmadığı ve tahliye talebinin reddedildiği belirtildi.

dilan_polat_engin_polat_4

Şu anda Dilan ve Engin Polat ile birlikte 12 şüphelinin tutuklu olduğu soruşturma kapsamında, vergi cezasından kaçma girişimleri ve para aklama iddiaları dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Editör: Zeynep Baş