Akçadağ ilçesi Kotangölü Mahallesi Dikendede mevkiinde 8 Mayıs Çarşamba sabahı meydana gelen olayda, milli boksörlerden Rabia Topuz ve Hatice Akbaş, antrenörleri Kerem Akbaş ile birlikte dağlık bir alanda koşu antrenmanı yaparken bir kaza yaşandı. Rabia Topuz, otların arasına gizlenmiş bir engerek yılanı tarafından ısırıldı.

HIZLI MÜDAHALE HAYATİ ÖNEM TAŞIDI

Antrenör Kerem Akbaş tarafından hemen müdahale edilen Rabia Topuz, acilen Akçadağ Şehit Gökhan Devlet Hastanesi’ne ardından da Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Rabia Topuz’un durumunun ciddiyetini koruduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiği belirtildi.

Rabia Topuz Engerek Yilani 10052024 Iha (3)

AİLE VE ANTRENÖRÜN TEPKİLERİ

Rabia Topuz’un babası Sabri Topuz, hastane önünde kızından gelecek iyi haberleri beklediklerini ifade etti. Malatya Boks İl Temsilcisi Murat Tan, antrenör Kerem Akbaş'ın yapmış olduğu ilk müdahalenin önemine değinerek, Rabia'nın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni etti.

Rabia Topuz Engerek Yilani 10052024 Iha (4)

ANTRENÖRÜN ANLATIMIYLA YILAN SALDIRISI

Antrenör Kerem Akbaş ise yaşananları şöyle anlattı: "Hatice ve Rabia ile koşuya çıktık. Rabia, bir anda bağırarak yılan tarafından ısırıldığını söyledi. İlk şoku atlattıktan sonra Rabia'nın ayakkabı bağcığını kullanarak ısırılan bölgeye turnike uyguladım ve hemen hastaneye doğru yola çıktık." Akbaş, Rabia'nın sağlık durumu hakkında bilgi almak için çok sayıda kişinin kendilerini aradığını, toplumun desteğini hissettiklerini belirtti.

Rabia Topuz Engerek Yilani 10052024 Iha (2)

SPOR CAMİASI VE TARAFTARLARDAN DESTEK MESAJLARI

Fenerbahçe Spor Kulübü başta olmak üzere pek çok sporsever ve spor camiası üyesi, Rabia Topuz'un sağlık durumu hakkında bilgi almak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için iletişimde bulundu. Antrenör, olayın ardından Rabia için dua edilmesini rica etti.

Editör: Mevlüt Peker