Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birden fazla ilde yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltı sayısı artarak 24'e ulaştı. Gözaltına alınanlardan 8'inin ifade verme süreci tamamlanırken, diğer kişilerin de ifade işlemleri için hazırlıklar sürüyor.

ÇOK KENTLİ OPERASYONDA GÖZALTI DALGASI BÜYÜYOR

İstanbul odaklı yürütülen ve birçok ili içine alan operasyonlarda, aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 30 şüpheli hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda, 17 kişi daha önce gözaltına alınmıştı. Yürütülen geniş çaplı operasyonda yeni bilgiler gün yüzüne çıkarken, süreç İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda ilerliyor.

EK GÖZALTILARLA ŞÜPHELİ SAYISI ARTIŞTA

Yapılan son operasyon dalgasıyla, Gözde ve İsmail Bilgiç çifti ve Kübra Doğan ile Mustafa Özalp dahil olmak üzere Ankara'dan 4 kişi, Nilgül Yılmaz, Metin Yılmaz ve Gürsel Yilmaz isimlerindeki 3 İstanbul sakini, operasyona eklenen yeni gözaltılar arasında yer aldı. Bu son eklemelerle birlikte operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 24'e ulaştı.

SÜRECİN İLERLEYİŞİ VE İFADE ALMA İŞLEMLERİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın direktifleri doğrultusunda hareket ederek, 8 kişinin ifade işlemlerini gerçekleştirdi. Geri kalan gözaltıları ise ifade alma işlemleri bekliyor ve bu işlemlere kısa süre içerisinde geçileceği bildirildi.

Kaynak: AA