Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti'nin adayının Enver Yılmaz olacağına dair alametler giderek artıyor. AK Parti'nin İstanbul'da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'i yeniden aday göstereceğini açıklamasının ardından gözler Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu Başkanı Enver Yılmaz'a çevrildi.

Enver Yilmaz 10012024

MERAL AKŞENER'DEN ENVER YILMAZ İÇİN OLUMLU TEPKİ

Son gelişmeler, Enver Yılmaz'ın İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını kabul ettiğini gösteriyor. Kampanya stratejisi için toplantılar başladı, resmi açıklama yapılmasa bile her iki tarafın da anlaşmaya vardığı belirtiliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in süreci yakından takip ettiği ve Enver Yılmaz'ın adaylığını desteklediği bildirildi. Meral Akşener'in Ordu'da yapılacak aday tanıtım toplantısına katılması bekleniyor.

iyi_parti_TBMM_Grup_Toplantisi_meral_aksener_2

RIDVAN YALÇIN "MUHTEŞEM OLACAK" DEDİ

İYİ Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Rıdvan Yalçın, Enver Yılmaz'ın İYİ Parti bayrağı altında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için olası adaylığını yorumladı. Rıdvan Yalçın iyimserliğini dile getirerek, "Muhteşem olacak. Süreç adım adım detaylandırılacak. Bu konu en fazla bir hafta içinde sonuçlanır" dedi.

Ridvan Yalcin Iyi Parti 10012024

ENVER YILMAZ: EFSANE BAŞKAN

Bu açıklama, Enver Yılmaz'ın İYİ Parti bayrağı altındaki adaylığının Ordu'daki siyasi manzarayı yeniden şekillendirebileceği için Türk yerel siyasetinde önemli bir gelişmeye işaret ediyor. Enver Yılmaz'ın belediye başkan adayı olarak geri dönme ihtimali, yerel seçimlere yeni bir dinamik getirerek ilgi çekici ve yakından izlenecek bir siyasi rekabet vaat ediyor. Enver Yılmaz’a halen efsane belediye başkanı gözüyle bakılıyor.

Enver Yilmaz 10012024 1

ENVER YILMAZ KİMDİR?

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970, Ulubey, Ordu, Türkiye doğumlu ünlü Türk siyasetçi ve AK Parti'nin Ordu kurucu İl Başkanı. AK Parti Ordu Milletvekili olarak 2002 ve 2007 seçimlerinde, İstanbul Milletvekili olarak da 2011 Türkiye genel seçimlerinde meclise girdi. 2014 yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Enver Yilmaz 10012024 3

ENVER YILMAZ'IN YAŞAMI VE EĞİTİMİ

Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Aydınlar köyünde Mehmet ve Hamide çiftinin oğlu olarak dünyaya gelen Enver Yılmaz'ın dört erkek ve bir kız kardeşi var. Babası çiftçi, annesi ise ev hanımı. Eğitimine Aydınlar Köy Okulu'nda başlayan Enver Yılmaz, ailesinin isteği üzerine Ordu merkezdeki Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'na devam etti. Lise eğitimini Ordu Lisesi'nde tamamlayan Enver Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Enver Yılmaz, serbest avukatlık kariyerine başlamadan önce hâkim olarak görev yaptı.

Enver Yilmaz 10012024 4

ENVER YILMAZ'IN SİYASİ KARİYERi

Siyasi hayatına 31 yaşında başlayan Enver Yılmaz, 2001 yılında AK Parti'nin Ordu kurucu İl Başkanı oldu. Enver Yılmaz, 22. ve 23. dönemlerde Ordu, 24. dönemde ise İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. Türkiye-Japonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türkiye-Finlandiya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyeliği görevlerini yaptı. 2007 genel seçimlerinden sonra AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Enver Yilmaz 10012024 6

ENVER YILMAZ'IN ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KURUCU BAŞKANLIĞI

30 Mart 2014'te AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Enver Yılmaz, böylece Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin de kurucu başkanı olmuş oldu. Enver Yılmaz, 18 Eylül 2018 tarihinde Twitter (yeni adıyla X) üzerinden yaptığı açıklama ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Enver Yilmaz 10012024 5

ENVER YILMAZ EVLİ Mİ? ENVER YILMAZ'IN ÇOCUKLARI VAR MI?

Evli ve iki çocuk babası Enver Yılmaz'ın Türk siyasetindeki yolculuğu, ülkenin siyasi manzarasına olan etkisini ve bağlılığını yansıtan önemli başarılar ve pozisyonlarla dolu.

Enver Yilmaz 10012024 7

Editör: Mevlüt Peker