Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşecek. Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez iade-i ziyaret kapsamında CHP'de olacak. Görüşmede ana gündem maddelerinin yeni anayasa ve ekonomide yaşanan gelişmeler olması bekleniyor.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa1

ERDOĞAN'IN CHP ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmiş ve dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmüştü. Bugün, Erdoğan ve Özgür Özel, kırk gün sonra ikinci kez bir araya gelecek. İlk buluşma, 2 Mayıs tarihinde AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşmiş ve bir saat 35 dakika sürmüştü. Bu kez adres CHP Genel Merkezi.

Erdogan Deniz Baykal 11062024

PROTOKOL KURALLARI HAKKINDA BİLGİ ALINDI

Özel'in Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesi, geçen hafta 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Genel Sekreterliği görevini yapmış Kemal Nerhozoğlu ile bir araya geldiği öğrenildi. O görüşmede Özel’in, protokol kurallarıyla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa3

MAKAMDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Edinilen bilgilere göre, bu kritik görüşme öncesi Özel’in makamında büyük bir değişiklik yapılmadı. Sadece genel başkanın oturduğu koltuğun bir benzeri konuldu. Erdoğan’ın oturacağı koltuğun arkasına Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bayrak yerleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibinden yetkililerin de CHP Genel Merkezi'ne gelerek hazırlıkları yerinde gördüğü öğrenildi.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa5

GÖRÜŞME KADROSU

İadeiziyarette ilk görüşmedeki isimler de bulunacak. Erdoğan’ın yanında AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel’in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan olacak. İki ismin, ilk görüşmede de olduğu gibi konuşmaların kayda geçmesi adına not tutmaları bekleniyor.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa4

YENİ ANAYASA VE EKONOMİK GELİŞMELER GÜNDEMDE

Görüşmede iki liderin de farklı gündem maddeleri olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun zamandır dile getirdiği yeni anayasayı gündeme taşıması, Özel’in ise ekonomik gelişmelerle ilgili konuşması bekleniyor. Özel, görüşme öncesinde PM ve MYK'yı da toplayarak gündeme ilişkin son değerlendirmeleri parti yönetimiyle yaptı.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa6