‘Geleneksel TÜRGEV İftarı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

-"(Beşiktaş'taki yangın) Bu binaya inşaat ruhsatını, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim?"
-"Sürekli işçinin emekçinin hakkından bahseden bu çevreler önceki gün Beşiktaş'taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçiyle ilgili tek cümle kurmadılar."
-"(Beşiktaş'taki yangın) Şimdi, biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz, bunu kovalıyoruz. Kovalamaya devam edeceğiz."
-"Seçimlere gölge düşürme, seçmenin iradesini rehin alma girişimleri bir kez daha sandıkta hüsrana uğradı."
-"Siyasette yarım asra yaklaşan mücadelemizi zafer sancağını burca dikecek ve gönül huzuruyla nöbeti sizlere (gençlere) devredeceğiz."

Erdogan Turgev Iftar 05042024 Aa2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İFTARDA ANLAMLI MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nde düzenlenen TÜRGEV'in Geleneksel İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, toplumun farklı kesimlerinden beklentilere değinerek, özellikle ahlak ve emek üzerine kurulu söylemleri eleştirdi.

BEŞİKTAŞ'TAKİ TRAJEDİYE DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş'ta meydana gelen ve 29 emekçinin hayatını kaybettiği yangına atıfta bulunarak, bu konuda sessiz kalanları eleştirdi. Erdoğan, sorumluların kim olduğunu sorgulayarak, adaletin peşinde olduklarını ve olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

ERDOĞAN'DAN BEŞİKTAŞ YANGINI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta meydana gelen ve 29 vatandaşın hayatını kaybettiği yangın hakkında konuştu. Erdoğan, yangınla ilgili sessiz kalan kesimleri eleştirdi ve sorumluların peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

TÜRGEV'E DESTEK VE İFTİRALARA TEPKİ

Cumhurbaşkanı, TÜRGEV gibi vakıfların hedef alınmasına ve maruz kaldıkları iftira kampanyalarına değindi. Erdoğan, bu saldırıların karşısında vakarla durduklarını ve doğruluk, dürüstlük ile samimiyetin her zaman üstün geleceğini belirtti.

BEŞİKTAŞ YANGINI VE SORUMLULUK VURGUSU

Erdoğan, Beşiktaş'taki yangında yaşamını yitiren emekçiler için adalet arayışının süreceğini belirterek, yangına sebep olan ve göz yuman sorumluların kim olduğunu sorguladı. Cumhurbaşkanı, olayın takipçisi olacaklarını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

TOPLUMA VE ADALETE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı, yangınla ilgili sessiz kalanları ve ikiyüzlü davrananları eleştirdi, toplumun her kesiminden olay karşısında duyarlı olmalarını ve adaletin tecelli etmesi için birlikte hareket etmelerini istedi. Erdoğan, hukuk ve adaletten sapmadan halka hizmet yolunda ilerlemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

İFTAR PROGRAMINDA YOĞUN KATILIM

İftar programına TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ezanın okunmasıyla devam eden iftar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla son buldu.

Editör: Mevlüt Peker