Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "Yılın Kareleri" oylamasına katılım göstererek, 2023 yılında yurt içi ve yurt dışında çekilen dikkat çekici fotoğrafları değerlendirdi. Erdoğan, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin objektiflerinden yansıyan anları inceledi.

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (3)

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (2)

KATEGORİLER VE SEÇİMLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haber", "Çevre-Yaşam", "Spor", "Deprem: Umut" ve "Gazze: Kanıt" olmak üzere beş farklı kategorideki fotoğraflar arasından tercihlerini yaptı. Bu özel oylamada, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları, Tel Aviv'deki protestolar, Gazze'deki trajedi ve deprem sonrası umut veren anlar gibi çeşitli temalar öne çıktı.

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (6)

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (9)

CUMHURBAŞKANININ OYLADIĞI FOTOĞRAFLAR

Erdoğan, "Haber" kategorisinde, İstanbul Boğazı'ndaki dron gösterisinde çekilen "Türkiye Yüzyılı" fotoğrafına ve Tel Aviv'de yapılan büyük protestoyu gösteren "S.O.S" karesine oy verdi. "Gazze: Kanıt" kategorisinde, İsrail saldırıları sonucu yaşamını yitirenlerin hikayelerini anlatan "Tarifsiz" ve "Toplu mezar" fotoğraflarını seçti. "Deprem: Umut" kategorisinde, depremin ardından umudu simgeleyen bir anın fotoğrafını, "Çevre-Yaşam" kategorisinde ise Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi'nde çekilen "İlk kıblede namaz" fotoğrafını tercih etti.

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (5)

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (8)

OYLAMA SÜRECİ VE KATILIMCILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oylama sürecinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz eşlik etti. Oylamada ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı. Erdoğan'ın seçimleri, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasının önemli bir parçası olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (11)

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (10)

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (13)

Cumhurbaskani Erdogan Aa Fotograf Oylamasi 15Subat2024 Aa (12)

Editör: Mevlüt Peker