Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Bu sabah milli savaş uçağımız KAAN ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve SSB'yi tebrik ediyorum.

Afrika ülkeleri ile ticaret hacmimiz 37 milyar dolara ulaştı.

“TÜRKİYE'DE 198 ÜLKEDEN 340 BİN ÖĞRENCİ BULUNUYOR”

Kim ne derse desin, kıtayla ilişkilermizin bu kadar hızlı ilerlemesinde Türkiye mezunlarının rolü vardır. Dahası Türkiye'nin ve Türk ürünlerinin tanıtımını yaparak ülkemize olan vefa borçlarını ödemeye çalışıyorlar. Türkiye'nin uluslararası öğrenci hareketliliğinden aldığı pay arttı. Türkiye'de 198 ülkeden 340 bin öğrenci bulunuyor.

“FAŞİST ÇAPULCULARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Sosyal medyada körüklenen ırkçılık iyi niyetli değil. Devletin kurumları gereğini yapar. Bunların dertleri ne Türkiye, ne Türkçe. Yurtseverlik, ülkemize sığınan mazlumlara zulmetmek değildir. Faşist çapulculara müsaade etmeyeceğiz. Nefret suçlarına karşı cezai adımlar atacağız. Türkiye'ye döviz getiren turisti, Türk ekonomisine katkı veren herkesi düşmanlaştıran güruh, ülkemiz düşmanları tarafından maşa olarak kullanılmaktadır.

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE NEŞTERİ VURACAĞIZ"

Irak, PKK'yı yasaklı örgüt ilan etti. PKK'nın terör örgütü olarak ilan edilmesini bekliyoruz. Terör belası, Irak için de büyük bir tehdit kaynağıdır.  PKK, Irak ve Suriye'de hayat alanı buldukça güvende hissedemeyiz. Irak ve Suriye operasyonlarımız neticesinde manevra alanı iyice daralan bölücü örgüte neşteri önümüzdeki süreçte vuracağız.

"AYNI ADIMI İSRAİL'DEN DE BEKLİYORUZ"

Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Tüm Batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum.

"ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRECEĞİZ"

Doğrıu politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmeye kararlıyız. Bunu daha önce yaptık, inşallah yine başaracağız. Amacımız geçici rahatlamalar değil, kalıcı refah artışıdır. Ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan geriye dönüş olmayacaktır.

“YILLIK ENFLASYON, YAZ AYLARINDAN İTİBAREN İNŞALLAH DÜŞÜŞE GEÇECEKTİR”

Yıllık enflasyon, yaz aylarından itibaren inşallah düşüşe geçecektir. Cari açık 31,8 milyar dolara geriledi. Turizmde ilk üç ayı rekorlarla tamamladık. 9 milyar dolar turizm geliri elde ettik.

OVP başarılı bir şekilde çalışıyor. Ülkemizin risk primi 700 baz puandan 290 baz puana geriledi.

Ayrıntılar geliyor...

Editör: Halide Tonga