Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Balıkesir mitinginde açıklamalarda bulundu. Yerel seçimle ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan, "CHP'nin içler acısı haline baktıkça partiye gönül verenler adına biz de üzülüyoruz." dedi.

BALIKESİR'DEKİ MİTİNGE 85 BİN KİŞİ KATILDI

Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:

"Balıkesir'in Türkiye yüzyılına omuz vereceğini düşünüyorum. Balıkesir, kendine yakışanı yapacaktır. Resmi rakamları istedim. Bugün bu alanda 85 bin kişi var. Maşallah. Yolda caddeler boyu Balıkesirli kardeşlerimle hep bereber olduk. Bu ne güzellik böyle." 

ADAYLARI BELİRLERKEN TÜRKİYE YÜZYILINA AYAK UYDURACAK PROFİLLER SEÇTİK

"İstanbul'da kaybedeceklerini görünce, saldırmaya başladılar. Milleti kandırmak isterken bile işlerini doğru dürüst yapamıyorlar da oynadıkları oyunlar kendi ayaklarına dolandıyor. Muhalefet partilerinde rezillik dizboyu. Biz İstanbul'da Murat Kurum, Ankara'da Turgut Altınok, İzmir'de Hamza Dağ, Balıkesir'de Yücel Yılmaz isimlerini belirlerken, şehirlerimizin Türkiye yüzyılına ayak uyduracak profiller olmasına dikkat ettik. Belediye Başkanlarımızın arkadaşın biz varız, hükümet var. Muhalefette kim nereyi kaparsa elinde kalıyor havası yaşanıyor."

CHP'YE GÖNÜL VERENLERE ÜZÜLÜYORUZ

"CHP'nin içler acısı haline baktıkça partiye gönül verenler adına biz de üzülüyoruz. CHP'nin ülkenin ve milletin geleceği için hiçbir projesi bulunmadığını zaten biliyoruz. Bu parti varlığını sürdürmek için sakil bir yere savruldu. CHP oyun kurucu olmaktan çıkıp, oyuncak haline gelmiştir. Biz kendi işimize bakacağız. Bunu yaparken birileri gibi işimizi sadece lafta bırakmayacağız."

MUHALEFET CENAHI ENGELLENDİK YALANINA SIĞINMAYA ÇALIŞIYOR

Muhalefetin adayları sözlerinin yüzde 90'ını yerine getiremiyor, getirmek gibi dertleri de yok. Verdiğimiz kaynağı 2 kat artırdığımız halde muhalefet cenahı engellendik yalanına sığınıyor. Bunlar eser ve hizmet yapmada engellidir. Gözü de gönlü de şehrinde olmayanlar kaynakları şahsi hırsları uğrunda çarçur etmiştir. Yalanlar üzerine kurulu kampanyalar ile milleti kandırma peşindeler. Son 21 yılda hayata geçirdiğimiz atılımlar sayesinde ülkemizde siyasetin işleyişi değişti. Eskinin korku laf cambazlığı ile kifayetsizliğini saklama siyasetini eser ve hizmet siyaseti aldı. Günümüz Türkiye'sinde eskinin zübük siyaseti işlemez.

ANKARA'DA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Siyasetin çıtasını biraz daha yükseltmiştik. Şimdi bu vizyonu şehirlerimiz ile buluşturmayı hedefliyoruz. 31 Mart'ı tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Sizler bu adımları atarken biz de Ankara'da üzerimize düşeni yapacağız. Son 21 yılda Balıkesir'e 238 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Bu yatırımla eğitimde 4832 derslik kazandırdık. İkinci devlet üniversitesini açtık. Yurt binaları açtık. 39 spor tesisi açtık. 6 milyar lira üzerinde kaynak aktardık. 1.100 yataklı Atatürk Şehir Hastanesi olmak üzere 81 sağlık tesisi yaptık. 16 sağlık tesisi inşası sürüyor. 8500 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Riskli olan 7870 yapının dönüşümünü gerçekleştirdik.

Editör: Meltem Kaya Sapmaz