Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı. Üsküdar Kısıklı'daki konutundan Hz. Ali Camisi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını bu kutsal mekanda ifa etti. Namaz esnasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a birçok yüksek seviyeli devlet yetkilisi ve politik isim eşlik etti. Aralarında İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın da bulunduğu isimler, Erdoğan'ın yanında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışı basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

Rte Hz Ali Cami Cuma Namazi 26012024 Aa 1

"(F-16 alımı) Oradan (ABD) gelecek netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini, tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır."

"(İsrail’e soykırım davası) Takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'ndan gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum."

ESKİŞEHİR VE İZMİR'İ ÖNEMSİYORUZ

"(Yerel seçimler) Eskişehir'i, İzmir'i önemsiyoruz. Burada yapacağımız toplantılarla da Cumhur İttifakı'nın nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz."

"(İBB Başkan Adayı Kurum'un projeleri) İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız."

Rte Hz Ali Cami Cuma Namazi 26012024 Aa 2

NAMAZ SONRASI VE VAHDETTİN KÖŞKÜ'NE GEÇTİ

Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dini görevini tamamladıktan sonra Vahdettin Köşkü'ne geçiş yaptı.

Editör: Ozan Barış Erim